Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai lepénykenyér (naan)

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A liszteket nagy tálban elvegyítjük a sütőporral és 1 csipet sóval. Hozzáöntjük az olajat és a joghurtot, majd az ujjainkkal összedolgozzuk. Apránként hozzáadunk kb. 4 ek vizet, közepes keménységű, rugalmas tésztává gyúrjuk, és pihenni hagyjuk 15 percig.
  2. Szárazon felhevítünk egy tapadásmentes serpenyőt. A tésztát 10 egyforma részre osztjuk. A kis gombócokat lisztezett felületen sodrófával kerek lapokká hengereljük, majd egymás után a tűzforró serpenyőbe helyezzük, ahol megemelkednek, és az aljuk barna lesz néhány másodperc alatt. Ekkor megfordítjuk, és a túlságosan puffadtakat pl. lapáttal, bögrével lenyomtatjuk, hogy a másik oldaluk is ropogósan foltosra barnuljon.
  3. A kenyérkék kisütése után a tisztított vajat a serpenyőbe öntjük és addig hevítjük, amíg buborékokat vet. Ezután hűlni hagyjuk, és a habját lyukas lapáttal leszedjük.
  4. A leöblített petrezselymet leszárítjuk, majd a lecsipkedett leveleket finomra vágjuk. Végül a naan kenyereket megkenjük a vajjal, megszórjuk tengeri sóval és a petrezselyemmel, valamint tetszés szerint szezámmaggal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss