Elkészítés: Az olívaolajon megpirítjuk a darált húst, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerek felét. Míg kicsit pirul, megpucoljuk a burgonyát, a hagymát, megmossuk a paradicsomot, és a zöldségeket apró kockára vágjuk. Hozzákeverjük a zöldségeket és a maradék fűszereket a húshoz, kevergetve megsütjük, felönjük 1 dl vízzel, kb. 10-15 percig összefőzzük, és kész is a töltelék.
A leveles tésztát kiolvasztjuk, lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Félbevágjuk, az egyik tésztalapra megy a töltelék fele, másikra a másik fele. 1 tojást felverünk 1 teáskanál kurkumával és egy kis csipet sóval, majd ezzel lekenjük a tészta széleit, rétessé feltekerjük, majd a tetejét is lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük, míg szépen megsül a tészta. Tálaljuk chiliporral és zúzott fokhagymával elkevert joghurttal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre