Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A kenyérlepény, a curry és a mangó lassi hazája - kóstold meg Indiát!

Nem mindennapi fűszerek, sok zöldség, változatos mártások – az indiai konyha rendkívül változatos, és, ha szereted a pikáns ízeket, biztosan rabul ejt!


Azt, hogy az indiaiak mit ehetnek, vallásuk és kasztjuk is meghatározza. Rengeteg a vegetáriánus, de a csirke- és halfogyasztás is jelentős, a marhahús azonban tiltott ételnek számít. A zöldség vagy húsételek mellé köretként általában rizst vagy kenyérlepényt kínálnak.

India ízvilága

Az indiai ételekre a magyarhoz képest igazi ízkavalkád jellemző. Ez a rengeteg fűszernek köszönhető, amelyeket nem csak ízükért, hanem gyógyhatásuk miatt is fogyasztanak. Sőt, a fűszerek szerepe nem merül ki csupán az ételízesítésben: a mai napig ez az indiaiak egyik legfontosabb kereskedelmi áruja, amelyekből nálunk is rengetegféle kapható.

Szerezz be egy kis curryt és garam masalát, némi gyömbért és egy kevés csilit, hogy megízlelhesd Indiát!

Ezek is érdekelhetnek

Friss