Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Inasz

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • libaháj (hasháj) tetszés szerinti mennyiségben
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma (fél kiló inaszhoz kb. 1 nagy fej)

Elkészítés

    Elkészítés: A libahájat alaposan megmossuk, ajánlott kézmeleg vízben, mivel így könnyen lejön a rajta lévő hártya. A vizet papírtörlővel felitatjuk róla, majd egy tányérba rakjuk. Vékonyan besózzuk mindkét oldalát. A fokhagymát apróra törjük vagy daráljuk, és mindkét oldalát bekenjük. Bepaprikázzuk mindkét oldalát, és fóliába csomagoljuk. Berakjuk a fagyasztóba (kifagyasztjuk), majd mint a szalonnát tálaljuk és fogyasztjuk. Jó étvágyat.

Megjegyzés

Az inaszt régen inarsznak is hívták, jellegzetes zsidó étel, amit régen minden nagymama ismert és készített. A mai anyukák, gyerekek közül csak kevesen ismerik. Funkciója mint a szalonnáé. Rendkívűl ízletes, egyszerűen, olcsón elkészíthető étel.

adamrona
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

adamrona 8 évvel ezelőtt
:)))) Mértékkel semmi sem hízlal!
liszizsuzsika 8 évvel ezelőtt
Beillesztem a fogyókúrás étrendembe:))))
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes