Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Imola kakaós kalácsa

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl tej
  • csipetnyi só
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek kakaó

Elkészítés

    1. Az élesztőt kicsi tejben megfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán, liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 2 db cipóra felosztjuk. Ezután fél órát pihenni hagyjuk.
    2. Eközben elkészítjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot (a krém ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!).
    3. Ezután a cipókat  vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk, megkenjük tojással a tetejüket. Fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Majd magas falú, előre kivajazott tepsiben, előmelegített (kb. 200 fokok) sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.

    MENNYEI HÚSVÉTI KALÁCS: BABKA FAHÉJAS TÖLTELÉKKEL >>> 

    PÉKSULI SZABIVAL: MEDVEHAGYMÁS HATFONATÚ KALÁCS >>> 

Megjegyzés

Kakaós kalács Nagyi módra

kissbernadett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin