Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme Magyarország top 10 cukrászdája

default user icon
MME
Átadták a legjobb vendéglátóknak és vendéglátóhelyeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, ahol Magyarország 25 legjobb cukrászdáját is díjazták. Íme, a top 10-es lista!

1. Mihályi® Patisserie

A valamikori Desszert Szalon elnevezésű cukrászda ma már nemes egyszerűséggel MIHÁLYI® PATISSERIE, az idén márciusban ünnepeli 11. születésnapját. A DINING GUIDE 2018-ban az ÉV CUKRÁSZDÁJA díjjal értékelte Mihályi László desszert szalonjának teljesítményét. A kimagasló minőségű cukrászda a MIHÁLYI® PATISSERIE 2019-ben is a DINING GUIDE ÉV CUKRÁSZDÁJA díj nyertese. Az alapító Mihályi László a klasszikus, a szó minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert, a francia és olasz inspirációk, a csúcsminőségű alapanyagok.

2. Auguszt József CukrászDája

Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg az első cukrászdáját. A mai, klasszikus magyar értékeken alapuló cukrászda tradíciójának, minőségének záloga Auguszt József cukrász, aki az ötödik generációja a nagy múltú családnévnek. Ennek megfelelően a Fény utcai Auguszt cukrászda falai között igazi magyar klasszikus desszerteket kaphatunk, ugyanakkor az újító törekvés sem idegen Auguszt Józseftől. Budapesten három helyen találkozhatunk Auguszt cukrászdával, a teszteléseink alapján a Dining Guide véleménye szerint a Fény utcai Auguszt Cukrászda bizonyult a legmagasabb színvonalúnak.

3. Bergmann CukrászdA

Az ikonikus balatonfüredi cukrászat, a Bergmann családi vállalkozásként működik. A cukrászda a klasszikus polgári cukrászdák, kávéházak hangulatát idézi, és a kínálat is igazodik a hely stílusához, de a nem mindennapi minőségű, klasszikus magyar desszertek mellett a Bergmann ház saját kreáció is kínálatban vannak. A vendégek szerint Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémese a híres Bergmann krémes, már csak ezért is sokan érkeznek hozzájuk. Az cukrászda kiemelkedő kenyereket is kínál vendégei számára.

4. Cake Shop

Sallay Fanni újhullámos édességeit két helyen is majszolhatjuk Budapestben. Az otthon melegében, majd Franciaországban cukrászmesterséget tanuló lány szenvedélyes édességpárti, és mindenkinek a villája alá szeretne tenni valami finomságot. A Cake Shop cukrászműhelyben glutén-, laktóz és cukormentes desszertek és sütemények is készülnek, így mindenki tobzódhat az endorfinban. Az üzletek is két irányt képviselnek, az egyik az Cake Shop Healthy az egészségtudatosabb kínálatot képviseli, míg a másik a Cake Shop Budapest a hedonistáknak ad lehetőséget.

5. Desszert.Neked

A Desszert.Neked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy ékszerdoboz-szerű, modern, oldott hangulatú franciás hangulatú üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, amely azóta is a város egyik vezető újhullámos cukrászdája. Az elmúlt másfél évben egy észrevehető változás történt: az addig erősen tarte-okra koncentrált kínálat mellett mára erősödött, szélesedett a modern francia desszert kínálat is. A Desszert.Neked mindig híres volt a vendégei, vevői részére szervezett „edukációs képzésekről”, a Desszertkurzusokról, a tematikus oktatások ma is jellemzik a cukrászda mindennapjait.

6. Édességlabor

Az ÉdességLabor az egyik legletisztultabb cukrászda az újlipótvárosi helyek, cukrászdák, kávézók forgatagában. A név nem véletlen, az ÉdességLaborban valóban nem mindennapi kísérletezés folyik. A hely nagy erőssége a rendelésre készült különleges és magasminőségű torták választéka és az igazán innovatív, folyamatosan változó és mindig újító szellemben készülő szezonális desszert és süteménykínálatok. Az ÉdességLabor egyik szinte mindig elérhető „klasszikusa” a vendégek körében nagy sikert arató túrós csusza, mármint annak francia desszert változata.

7. Gerbaud

A Gerbeaud Kávéház nemzetközileg ismert vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. A cukrászok újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét, hogy a népszerű klasszikusok a lehető legszebb formájukban kerülhessenek tányérra. A Gerbeaud csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is. Az árak a belvárosi turistákhoz vannak igazítva, de ha a süteményeket elvisszük, azt fél áron tehetjük. A világhírű Gerbeaud így is folyamatosan teltházzal megy.

8. Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működő családi vállalkozás, melynek első magyarországi üzlete a soproni. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.

9. Málna The Pastry Shop

Az 2018-as év nagy cukrászda nyitása mindenképpen az óbudai Málna The Pastry Shop. Az egység szakmai vezetője és cukrásza az ismert, komoly szaktekintélynek számító Kolonics Zoltán. Az észak-budai régió ezzel rögtön kapott egy nagyon komoly, modern felfogású francia cukrászdát. A Málna desszert koncepciói nem „viccelnek”, komoly cukrászat nagyon finom, érzékeny süteményekkel. A Dining Guide tesztjeinek alapján a tavasz óta nyilvántartó cukrászda, a rövid idő ellenére egyértelműen a TOPLISTÁNK második helyére került.

10. Százéves Cukrászda

A legendás gyulai cukrászda lassan 180 éves lesz, hiszen 1840-ben alapította Salis András cukrászmester. A helyet 2004 óta Balogh László üzemelteti, tiszteletben tartva a hely múltját. Balogh László cukrász elkötelezettsége a magyar, színvonalas cukrászat és a magas minőségű alapanyagok használata mellett teljesen új minőséget hozott Gyulára, Dél-Magyarország legjobb cukrászdájába. A cukrászdában kaphatók a Kézműves Cukrászat által előállított minőségi sütemények és főzött fagylaltok, illetve Cadeau kézműves bonbonok, csokoládék.

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 10+2 ÉTTERME>>> 

10+1 ÉTTEREM, AHOL AZ ORSZÁGBAN LEGFINOMABB A RÁNTOTT HÚS>>> 

SZÉLL TAMÁSÉK STANDJA AZ ORSZÁG LEGJOBB ÉTTERME - ÁTADTÁK A 2019-ES DINING GUIDE-DÍJAKAT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss