Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme Bede Róbert új konyhája

default user icon
MME
Új stúdióból és vadonatúj saját gyártású műsorokkal jelentkezik a TV Paprika 2019 szeptemberétől. Az új stúdióban készült már Bede Róberttel és Kapusi Gertivel az Egy sima, egy fordított második évada.

2019 nyarán kezdett forgatni első saját, új stúdiójában a TV Paprika. A 250 nm-es, jól variálható stúdiótérben jelenleg háromféle modern konyharész alakítható ki, függően az itt forgatott sorozatok igényeitől. A díszletet Rajcsányi Balázs díszlet- és látványtervező alkotta, akinek az volt a feladata, hogy egy gyorsan átvariálható, a különböző tematikákhoz könnyen illeszkedő stúdióbelsőt álmodjon meg, amelynek a segítségével pillanatok alatt más és más konyhai hangulat teremthető a forgatásokra.

Az öt kamerával rögzített főzőműsorok négy országra, négy nyelven készülnek, a magyar mellett a cseh, a szlovák és a román TV Paprika nézőkhöz. Magyarországon alapvető szempont a praktikum, az egyszerűen beszerezhető alapanyagokból, gyorsan elkészíthető ételek bemutatása.

„Egy sima, egy fordított”

Az új stúdióban forgatták már az Egy sima, egy fordított című főzőműsor második évadát. A sorozat főszereplői a TV Paprika közkedvelt mesterszakácsa, Bede Róbert, valamint a mennyei süteményeiről megismert Kapusi Gerti. 

- Nagyon örültem annak, hogy lett folytatása az első évadnak - mesélte Kapusi Gerti. - A mostani évadba próbáltam olyan vonalat behozni, hogy hogyan készíthetjük el a hagyományos süteményeket egészségesebben. Sajnos egyre többen küzdenek különböző ételérzékenységgel.

A párosnak tetszett az új díszlet, amit nagyon hamar be is laktak. Mind a ketten egyetértenek abban, hogy egy ilyen konyhában pláne öröm a főzés.

- Hatalmas köszönet illeti a háttércsapatot is. A nézők nem is látják, hogy mennyi mindenki segít nekünk abban, hogy tökéletes legyen a műsor. Gertivel összeszokott páros vagyunk, az első pillanattól kezdve működött a kommunikáció. Most is olyan ételeket készítünk majd, amelyek megvásárolható, mindenki számára elérhető alapanyagokból készülnek - mondta Bede Róbert.

A mesterszakács és Gerti minden epizódban négy új receptet mutat be, egy kis csavarral. A két főétel ugyanis – a praktikumot szem előtt tartva - azonos alapanyagból készül, csakúgy, mint a két desszert. Így Robi nokedli- és kolbászvariációkat mutat, de arra is bíztat, hogy sárgaborsóból ne csupán remek főzeléket, de humuszt is készítsünk, sőt: egy túrógombóc alapból izgalmas levesbetétet hozhatunk ki, ám pirított szalonnával, sült csirkecombbal köretnek is kiváló fogás lesz. Gerti rizsfelfújtat és tejberizstortát is készít, de azt is megmutatja, mit kezdhetünk a muffinsütésen túl a muffintepsivel – amely kiválóan használható egy fagyasztott sajttortához, de egy villásreggelihez is, ha tojásfészkeket sütünk benne. 

A 2. évad premierje szeptember 16., 18:55 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss