Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Imádnivaló diós krémes

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 13 dkg darált dió
  • 16 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 10-12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár evőkanál tej
  • 15 dkg margarin
  • pici rumaroma
  • A tetejére:
  • tortabevonó csoki + 1 evőkanál olaj
  • vagy étcsokis tortadara

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A 4 tojás sárgáját gépi habverővel összekeverjük a 25 dkg porcukorral, majd fokozatosan hozzávegyítjük a vizet. Habosra kavarjuk. Ezután hozzáadunk 13 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, amibe előtte beletettük a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzáadjuk a 4 tojásfehérje keményre felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet. A 15 dkg darált diót a 10 dkg porcukorral és pár evőkanál tejjel megfőzzünk. Ezt állandóan kavargatni kell, mert könnyen leég. Az elkészült masszát hagyjuk kihűlni, ezt követően a margarinnal habosra keverjük (fehéredésig), majd a tésztára kenjük.

A tetejére olvasztott csoki kerül, de én mostanában étcsokis tortadarát szórók, mert ez kevésbé lehet elrontani, és nagyon feldobja a sütit.

Megjegyzés

Nagyon finom ünnepi sütemény, különösen a diót kedvelőknek. - irombacsik

Ezek is érdekelhetnek

Friss