Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ilyen volt a Mindmegette és az eisberg főzőkurzusa!

A kora nyárban mi mást választhattunk volna főszereplőnek, mint harsogóan friss zöldségeket? És nem bántuk meg, mert minden fogás nagyszerű lett!

ChefParade Főzőiskolában rendezett gasztrokurzuson azok vehettek részt, akik nyertesei voltak az eisberg, a Mindmegette és a Mindmegette Recepttár fotós receptversenyének. Ismét sok-sok pályázó küldte el receptjeit, ezek közül az ételfotóval és portréképpel ellátott pályamunkák indulhattak a versenyben.

A gasztrokurzus nagyon hangulatosan telt a Chefparade Bécsi úti főzőiskolájában. Bár nyerteseink szinte profi szakácsok, hiszen ételeikkel nyertek, mégis úgy tűnt, örömüket lelték a közös főzésben, és kipróbálhattak új ételeket, ízeket!

A főszerepet az eisberg friss zöldségei és salátaféléi játszották ezen a júniusi délelőttön, és könnyű, de izgalmas menüt főztünk közösen Bartal Sándor, a Chefparade szakácsának irányításával. Előételnek fetás-rukkolás francia quiche készült, amit madársalátával tálaltunk, főételként citromos vajjal grilleztünk lazacot, hozzá pedig parmezános zöldségropogóst sütöttünk, majd málnaöntetes salátával tálaltuk. A desszert is különleges volt: indiai recept alapján készült a kardamomos-sárgarépás halva, amit citrom sorbet-val kóstoltunk a menü végén. (A receptekért kattintsatok a linkekre!)

A főzésen és a falatozáson túl nyerteseink új trükköket is tanultak: a szenzációs málnaöntetet biztosan többen elkészítik majd otthon, akár más gyümölccsel is, de a parmezános zöldségropogós és a citromos vaj is nagy sikert aratott. Tudjátok: amilyen egyszerű, olyan finom, csak a trükköt kell ismerni! :) 

Köszönet olvasóinknak a sok beüldött receptért, a nyerteseknek a részvételért és a jó hangulatért! És külön köszönjük az eisbergnek a sok finom salátafélét és salátaöntetet, amit a helyszínen kóstolhattunk, valamint Bartal Sándornak és Filep Katának, a Chefparade munkatársainak a remek délelőttöt!

Hamarosan újra játszunk! Nem ugyanígy, kicsit másképp, de mindenképpen érdemes figyelni a Mindmegettét!

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

mcsilla0515
Tényleg szuper volt, köszönjük! :-)
ekesandi
Nagyon jó volt, bármikor újra:):)
beresandi
Nagyon nagyon nagyon jó volt:-)

Magazin