Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen süteményeket süt karácsonyra Palotás Petra

default user icon
MME
Zserbó és karácsonyi torta biztosan kerül Palotás Petráék ünnepi asztalára. Az RTL Klub egykori műsorvezetője, több könyv írója nagyon szereti a karácsonyi időszakot.

Palotás Petra 3 éve készítette el első tortáját. Az írónő gyönyörű fondant bevonatú tortákat készít, esküvőkre, születésnapokra, különböző eseményekre. Petra számára a legszebb időszak a karácsony.

- A karácsonyi torták mindig a legszebb kihívások. Főleg, ha van rá időm. Ezeknek a gyönyörűségeknek ugyanis az a titka, hogy az ember ne kapkodjon. Idén évek óta először ezzel is csúszásban vagyok. Az ősszel megjelent könyveim miatt sokat voltam otthon, így most kevesebb időm jutott a sütésre, és még két szülinaposnak is készítettem tortát, de igyekszem, hogy most is legyen majd valami különlegesség - mesélte Petra, aki különösen büszke arra a barokk tortára, amit korábban készített. A formákat, a baglyot, kulcsot, tobozokat ugyanis saját kézzel alkotta meg.

Palotás Petra évek óta Németországban él a férjével, és kislányával, a kilenc éves Borával. A család az ünnepeket is ott tölti, Petra édesanyjával, aki Magyarországról utazik majd a családhoz. Az írónő a karácsonyi torta mellett magyar süteményt is készít az ünnepekre.

- Zserbót minden karácsonyra sütök. A bejgliből már lejjebb adtam, hogy ne legyenek annyira hektikusak az utolsó napok. A kislányommal, Borával mézeskalácsokat és kekszeket is sütünk - mondta Palotás Petra, és mesélt arról is, hogy miben más Németországban a karácsony.

- Egy német szokás eleinte nagyon meglepett. Szokatlan volt, hogy itt már szenteste előtt egy-két nappal állnak a karácsonyfák. Gyerekkoromban mindig megvolt annak a varázsa, hogy csak aznap lett feldíszítve a fenyőfa. Ugyanakkor én is beadtam a derekamat. A szenteste napját valóban nyugodtabbá teszi a korábbi fadíszítés, így nem marad minden az utolsó pillanatra. A kislányommal feldíszíteni a fát, pedig csodálatos érzés - mesélte Palotás Petra.

Az írőnő családjánál néhány hete már volt egy nagy összejövetel. Közel 60 főre készített finom tortákat.

- A férjemnek nagy családja van és több évtizedes, generációra visszanyúlik az a hagyomány, hogy advent egyik vasárnapján összegyűlnek a rokonok Németország minden csücskéből, és külföldről, nem egyszer hatvanan vagyunk. 5 éve mi vagyunk a házigazdák, mert van egy nagy nappalink. Mindenki hoz valami finomságot ilyenkor, az időősek asztali áldást mondanak, énekelünk, karácsonyi mesét olvasunk. Nagyon boldog voltam, mert idén az én egyik történetemet lefordítattam egy műfordítóval németre, így megtudtam mutatni a német családomnak is, hogy tulajdonképpen mivel foglalkozom - árulta el Palotás Petra, akinek február végén jelenik meg a 7.regénye, Szárnyaszegett pillangók címmel.

GYÖNYÖRŰ TORTÁKAT KÉSZÍT PALOTÁS PETRA >>>

10 EHETŐ KARÁCSONYI AJÁNDÉK, AMIT TE IS EL TUDSZ KÉSZÍTENI >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss