A fokhagyma remek dolog, hiszen nem csak jó ízt kölcsönöz az ételeknek, de roppant egészséges is. A fokhagymapucolás viszont egyáltalán nem hálás feladat, bár újabb és újabb ötletek látnak napvilágot a megkönnyítésére. Ilyen például az összenyomós és összerázós módszer, ami ebben a videóban látható:
A másik bevált egyszerű módszerhez pedig csak egy nagy kés kell. A fokhagymagerezdet egy vágódeszkára tesszük, majd egy széles pengéjű kést rányomunk. Ezáltal a fokhagyma külső burka megreped és már gyerekjáték gyorsan eltávolítani.
Egy kanadai Twitter-felhasználó, Valentina Bachkarova pedig egy harmadik módszert alkalmaz vírusszerűen terjedő videójában. A kést a megfelelő helyen kell beleszúrni a hagymába és az egy pillanat alatt kivehető a héjból. Persze az sem mindegy, hogyan fogjuk a hagymát, milyen kést használunk, és pontosan hova szúrjuk. Tehát minden bizonnyal jó sokáig kell gyakorolnunk, amíg nekünk is olyan gördülékenyen és gyorsan megy majd, mint a felvételen látható. Mindenesetre a videó bámulatos, csekkoljátok le itt!