Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen ételekkel táplálják a barlangól kiszabadult gyerekeket

default user icon
MME
Az egész világ lélegzet-visszafojtva figyelte a híreket az elmúlt napokban és izgult azért, hogy épségben kihozzák azt a 12 gyereket, akik edzőjükkel egy thaiföldi barlangba rekedtek. A focicsapat tagjai 17 napot töltöttek a mélyben, napokig nem ettek, nem ittak, átlagosan 2 kilót fogytak.

Már a kórházban tartják megfigyelés alatt azt a 12 tinifiút, akik a edzőjükkel egy barlang mélyére szorultak. A focicsapat tagjai június 23-án másztak le egy barlangba, de kijönni már nem tudtak, mert a hatalmas esőzés miatt a víz elárasztotta a bejáratot. A gyerekeket napokkal később találták meg, miután felfedezték a biciklijüket a barlang bejáratánál. Miután a búvárok kapcsolatba tudtak lépni a csapattal, a gyerekek elsőként ételt kértek, majd levelet írtak szüleiknek.

"Ne aggódjatok, mindenki egészséges. Igazán ki akarunk jutni innen, és sokféle ételt enni." - írták egy közös levélben.

Az egyik kisfiú Tum azt kérte a szüleitől, hogy készítsenek neki sült csirkét

"Anya, apa, Nick mindkettőtöket szeret és a kishúgát is. Ha kijutok, készítsetek nekem sült húst. Nick szereti anyát, apát és kishúgát." - írta egy másik kissrác.

A mentőakció napokig eltartott, a búvároknak nagyon nehéz feladata volt, mivel még mindig rengeteg víz volt a barlangban. Június 10-én végül az utolsó gyerek és az edző is elhagyta a barlangot.


A gyerekek a körülményekhez képest jól vannak, de átlagosan 2 kilót veszítettek a súlyukból. Sok fertőzésnek voltak kitéve a barlangban, így az első napokban olyan ételeket kapnak, amellyel fokozatosan nyerik vissza erejüket és amelyek nem terhelik meg a gyomrukat. A hős kisfocisták először pépes ételeket esznek. Az a négy srác, akit vasárnap elsőként hoztak fel a barlangból bazsalikomos csirkét szeretett volna enni, amit a helyiek sok fűszerrel és csilivel készítenek. Az orvosok úgy döntöttek, hogy ez az étel még túlságosan megterhelné a gyomrukat, így még a kedvenc ételeikre várniuk kell. Ez a négy fiú már ehet szilárd táplálékot, de fűszereset továbbra sem. Főleg rizst és sok zöldséget kanpak és egy kis csokoládét is ehetnek. 

A fiúknak néhány napig még a kórházban kell maradniuk, de szüleik alig várják már, hogy sült hússal és bazsalikomos csirkével fogadják őket otthon.

TORONYHÁZTŰZ LONDONBAN: ELKÉPESZTŐEN NAGYVONALÚ GESZTUST TETT A BRIT SZTÁRSZAKÁCS >>> 

7 TIPP, MIÉRT KÉSZÍTS THAI ÉTELEKET! >>> 

JOBB, MINT AZ ÁZSIAI ÉTTEREMBEN! PADLIZSÁNOS THAI PIRÍTOTT TÉSZTA HÁZILAG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss