Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen az „összetört szív diéta” - 50 kilót fogyott, miután szakított vele a pasija

default user icon
MME
A 28 éves Amandalyn Wagoner gyerekkora óta küzdött a súlyával, azonban egy csúnya szakításnak hála rávette magát, hogy elkezdjen egészségesen táplálkozni és elmenjen az edzőterembe. Azóta nem csak a ruhamérete változott meg, de a családi állapota is: ma már boldog házasságban él új szerelmével.

Amandalyn, aki pár évvel ezelőtt már attól is kifulladt, hogy bekötötte a cipőfűzőjét, rájött, hogy a rendszeres mozgás boldogabbá teszi, mint bármelyik párkapcsolat. De mielőtt belevágott volna a diétájába, rengeteg édességet evett és egyáltalán nem mozgott, a mérlegen pedig több mint 120 kilót nyomott.

20 éves korában krónikus migrént, magas vérnyomást, PCOS-t és cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Az orvosok azt mondták neki, ha nem változtat az étrendjén, a 30. születésnapját sem fogja megérni. Azonban mégsem ez adta meg a kezdő löketet ahhoz, hogy végre diétázni kezdjen.

Akkori szerelme váratlanul szakított vele, ami teljesen összetörte a szívét. Bár nagyon nagyot csalódott, elhatározta, hogy nem adja fel és küzdeni fog azért, hogy boldog legyen. „2014-ben nagyon szerelmes voltam, és azt hittem, megtaláltam az igazit. Elfogadott olyannak, amilyen akkor voltam, de később váratlanul szakított velem. Semmilyen magyarázatot nem adott, csak azt mondta, vége.”

„Ahogy telt az idő, beláttam, hogy nem illettünk össze, nem volt bennünk semmi közös. De örülök, hogy valaki akkor is vonzónak látott, amikor a súlyom miatt nem volt semmi önbizalmam. Összetörtem, de ugyanakkor rájöttem arra, hogy nem másnak kell boldoggá tenni engem, hanem saját magamat kell boldoggá tennem.”

Elkezdett egészségesen étkezni, valamint fokozatosan beépítette az edzéseket a heti rutinjába. Egy éven belül már nem kellett szednie a gyógyszereket, amiket az orvos felírt a betegségeire, ugyanis megszűntek a súlyából adódó egészségügyi problémái. Eltávolíttatta a felesleges bőrt a hasáról, így hosszú idő után újra komfortosan érezte magát fürdőruhában a strandon.

„Először nagyon tisztán kezdtem el étkezni. Sok friss gyümölcsöt, zöldséget és sovány fehérjét ettem. Rengeteg vizet ittam és egyáltalán nem fogyasztottam alkoholt. Nem mentem el edzeni addig, amíg le nem adtam 20 kilót. Ezután a mozgást fokozatosan kezdtem beiktatni a hétköznapjaimba. Tehát én állítottam össze magamnak az étrendem, és én készítettem el magamnak az edzésprogramot, melynek segítségével összesen 50 kilót fogytam.”

„Kb. 1,5 kiló bőrt távolítottak el rólam az első műtétem során, és nagyjából ugyanennyit a második műtétem során is. Örülök, hogy vége. Most már képes vagyok leülni anélkül, hogy a bőröm a lábamra lógjon.”

Amanda most edzőként dolgozik, és boldog házasságban élférjével, Trentonnal, aki segített neki rátalálni a szenvedélyére, a sportra, így most másoknak is segíthet a fogyásban.

„Nagyon jó érzés egészségesnek lenni. Nem érzem magam fáradtnak ok nélkül. Végre be tudom kötni a cipőfűzőmet anélkül, hogy kifulladnék benne.”

ELKÉPESZTŐ FOGYÁS! SOKKOLTA A SZÁM, AMIT A MÉRLEG MUTATOTT, BIRKÓZNI KEZDETT>>> 

FANTASZTIKUS! 4 RUHAMÉRETET FOGYOTT A TANÁRNŐ, HOGY CSALÁDJA LEHESSEN>>> 

EZ IGEN! EGY ÉV ALATT 8 RUHAMÉRETET FOGYOTT A KÉTGYEREKES ANYUKA>>> 

Ezek is érdekelhetnek