Mit tegyünk, ha forró a leves?
Kerüljük a hosszas fújogatást és a szürcsölést! Inkább merjünk belőle kevesebbet, és amíg hűl, beszélgessünk az asztaltársáinkkal.
Hogyan együnk a makarónit?
Összevágva, felcsavarva? Kanállal vagy a nélkül? Nos, néhány szál tésztát szúrjunk fel a villára, húzzuk a tányér szélére, és tekerjük a spagettit vagy makarónit falatnyi nagyságú falattá a kanalában vagy a tányéron.
Mi legyen a szalvétával?
A használt szalvétát hajtogassuk a tiszta felével felfelé, majd a tányér bal oldalára téve vagy a tányéron hagyott evőeszközök alá szorítva váljunk meg tőle.
Szabad a kenyérrel tunkolni?
A szaftot a villára szúrt apró kenyérdarabokkal szolidan felitathatjuk, ám sose töröljük tisztára a tányért egy egész karéjjal!
Hová tegyük a magokat?
A meggy vagy az olívabogyó magját szolidan csúsztassuk vissza a kanalára vagy a tenyerébe, és gyűjtsük egy szalvétán vagy szükség esetén a tányér szélén. Az ételmaradékokat illetlenség a hamutálba dobni!
A dekoráció megehető?
Italok esetén a pohár szélét díszítő gyümölcsöket nem, de a fogpiszkálóra tűzött finomságokat például meg szabad enni. Az étel mellett lévő citrusfélék többnyire az egyéni ízesítést szolgálják, ezek levét késsel préselhetjük ki. A héjából sose harapjuk ki a fogunkkal a gyümölcs húsát!