Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megehető a díszítés? - Illemtan az ünnepi asztalnál

default user icon
MME
Karácsony előtt gyakoribbak az éttermi céges vagy családi összejövetelek. Ilyenkor érdemes odafigyelnie arra, hogyan együnk, nehogy kétségbe vonják a jólneveltségünket!

Mit tegyünk, ha forró a leves?

Kerüljük a hosszas fújogatást és a szürcsölést! Inkább merjünk belőle kevesebbet, és amíg hűl, beszélgessünk az asztaltársáinkkal.

Hogyan együnk a makarónit?

Összevágva, felcsavarva? Kanállal vagy a nélkül? Nos, néhány szál tésztát szúrjunk fel a villára, húzzuk a tányér szélére, és tekerjük a spagettit vagy makarónit falatnyi nagyságú falattá a kanalában vagy a tányéron.

Mi legyen a szalvétával?

A használt szalvétát hajtogassuk a tiszta felével felfelé, majd a tányér bal oldalára téve vagy a tányéron hagyott evőeszközök alá szorítva váljunk meg tőle.

Szabad a kenyérrel tunkolni?

A szaftot a villára szúrt apró kenyérdarabokkal szolidan felitathatjuk, ám sose töröljük tisztára a tányért egy egész karéjjal!

Hová tegyük a magokat?

A meggy vagy az olívabogyó magját szolidan csúsztassuk vissza a kanalára vagy a tenyerébe, és gyűjtsük egy szalvétán vagy szükség esetén a tányér szélén. Az ételmaradékokat illetlenség a hamutálba dobni!

A dekoráció megehető?

Italok esetén a pohár szélét díszítő gyümölcsöket nem, de a fogpiszkálóra tűzött finomságokat például meg szabad enni. Az étel mellett lévő citrusfélék többnyire az egyéni ízesítést szolgálják, ezek levét késsel préselhetjük ki. A héjából sose harapjuk ki a fogunkkal a gyümölcs húsát!

HABCSÓK - A LEGJOBB, AMI A FEHÉRJÉVEL TÖRTÉNHET 

ÜNNEPI ÉTELEK A MAGYAR KONYHA SZERELMESEINEK - VÁLOGATÁS 

Ezek is érdekelhetnek

Friss