Elkészítés: A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat és a tejet. Ezeket jól összedolgozuk, a végén belekeverjük a tojások felvert kemény habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és 1 órán át lassú tűzön sütjük. Lehet, hogy első hallásra soknak tűnik az 1 óra sütés, de tényleg ennyi idő kell hozzá... A vaníliás cukor helyett lehet beletenni kakaóport is, kb. 2-3 evőkanállal. Ennek a sütinek az alja egy vékony tészta, a tetején pedig vaníliás vagy kakaós pudingszerű krém van. Szerintem nagyon finom, a hosszú sütési idő ellenére is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre