Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos töltött csirke

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 konyhakész, kb. 1 kg-os csirke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg rókagomba
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg csirkemáj
  • 15 dkg csirkezúza
  • 5 db főtt tojás
  • 2 db zsemle
  • tej
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • fél csokor petrezselyem
  • őrölt feketebors
  • olaj
  • A lekenéshez:
  • 5 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl sör
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét kívül-belül enyhén megsózzuk, félretesszük. A hagymát finomra vágjuk, a gombát, a májat és a zúzát kis kockákra aprítjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megdinszteljük rajta a hagymát. A gombát, a májat és a zúzát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig pároljuk.

A főtt tojást apró kockákra vágjuk, egy alkalmas tálban összekeverjük az előzően hideg tejbe áztatott, kifacsart zsemlével, a kihűlt raguval, a zúzott fokhagymával, és a finomra vágott petrezselyemmel. A citrom héját ráreszeljük, a levét ráfacsarjuk.

Az egészet jól összedolgozzuk, majd a csirke bőre alá töltjük. A végét hústűvel lezárjuk, nehogy sütés közben a töltelék kifolyjon. Ha van maradék, az tegyük bele a hasüregbe.

Egy szimpatikus tepsit zsiradékkal kikenünk, szárnyasunkat beletesszük. A lekenéshez valókat simára dolgozzuk, majd a csirkét alaposan bedörzsöljük vele. Hogy ne szégyenkezzen, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 óráig sütjük, levével gyakorta locsolgatjuk. Ha letelt az idő, kitakarjuk, és a bőrét is szépen megpirítjuk.

Megjegyzés

Olaszrizlinget és petrezselymes burgonyát kínálunk mellé. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek