Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos pulykatallérok

MME MME
1 3.6/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg filézett pulykamell
  • 4 nagy fej gomba
  • 1 tojássárgája
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • bőven olaj

Elkészítés

Előkészítés: A pulykamellet vékony, kb. egyforma nagyságú, kerek szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (A nyesedéket félretesszük, raguleveshez, apróhússal készült ételekhez elhasználjuk.) A gombát megmossuk, a kalapjából nagy, kerek szeleteket vágunk. (A maradékból svédgombát, gombáshúst készíthetünk.)
Elkészítés: Két-két pulykamell szelet közé egy-egy szelet, mindkét oldalán tojássárgájával megkent gombaszeletet teszünk, jól összenyomjuk. Hagyományos módon kipanírozzuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük a bepanírozott tallérokat. Melegen, párolt rizzsel, tartármártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss