Előkészítés: A pulykamellet vékony, kb. egyforma nagyságú, kerek szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (A nyesedéket félretesszük, raguleveshez, apróhússal készült ételekhez elhasználjuk.) A gombát megmossuk, a kalapjából nagy, kerek szeleteket vágunk. (A maradékból svédgombát, gombáshúst készíthetünk.)
Elkészítés: Két-két pulykamell szelet közé egy-egy szelet, mindkét oldalán tojássárgájával megkent gombaszeletet teszünk, jól összenyomjuk. Hagyományos módon kipanírozzuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük a bepanírozott tallérokat. Melegen, párolt rizzsel, tartármártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre