Elkészítés: A rizst alaposan megmosom, szűrőkanálban megszárítom. Az olívaolajat felmelegítem, a rizst átforgatom rajta, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom, borsozom, alacsony lángon, fedő alatt 10-12 perc alatt megpárolom.
Közben a narancsokat meghámozom, kifilézem. Ez annyit jelent, hogy éles késsel minden hártyát eltávolítok a gerezdekről, azokat nagyjából 3 részre vágom, az értékes levet felfogom.
Az olívabogyókat hosszában megfelezem, a paprikát nagyjából 1 cm-esre kockázom.
Ha a rizs elkészült, néhány percet hűlni hagyom, majd nagy keverőtálba halmozom. Ráfacsarom a citrom levét, valamint a narancsét is hozzáadom. Az előkészített narancsfiléket, az olívát és a paprikát is a tálba teszem, óvatosan, de határozott mozdulatokkal összekeverem. Ha szükséges, kevés sóval, borssal tovább ízesítem.
Ez a saláta akár langyosan is fogyasztható, de 1 órát a hűtőszekrényben érlelve bontakoznak ki igazán az ízek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre