Elkészítés: A fél citrom vékonyan lehámozott sárga héját, a mozsárban szétnyomott (nem megtört) fahéjat és a szegfűszeget 1 dl vízben 8-10 percig forraljuk, és hozzászűrjük a borhoz, a többi vízzel együtt. A bort felforraljuk.
Egy akkora lábasban, amelyre ráillik a habverőüst, vizet forralunk, de csak annyit, hogy az üst ne érjen bele a forrásban levő vízbe, csak gőzt kapjon. Az egész tojásokat habüstben a cukorral és liszttel, habverővel hidegen simára keverjük, és hozzászűrjük a citrom kipréselt levét. A forrásban levő bort vékony sugárban, erőteljes keverés közben hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz. A habüstöt a gőz fölé állítjuk, és állandóan, erőteljesen verjük habverővel, amíg az egész tömeg habos nem lett. Akkor azonnal levesszük a gőzről, még 1-2 percig verjük, és csészébe tálalva, azonnal fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre