Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos almás kacsacomb

1 4.5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 kacsacomb
  • 4 alma
  • 2 szál újhagyma
  • kurkuma
  • rozmaring
  • őrölt fahéj
  • egész szegfűszeg
  • egész szegfűbors
  • vörösbor (meggybor)
  • 1,2 kg krumpli
  • olaj
  • A párolt káposztához:
  • 1 fej lilakáposzta
  • római kömény
  • cukor
  • olaj
  • vörösbor (meggybor)

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat, megtisztítom, lemosom, és bevagdosom a bőrét. Sózom, és meghintem mindkét oldalát a fűszerekkel: kurkuma, rozmaring, őrölt fahéj, végül az egész szegfűszeggel megtűzdelem.

Előveszek egy tepsit, és belehelyezem a kacsacombokat, a megmosott, kimagozott almákat negyedekbe vágom, és a combokra teszem. Megszórom szegfűborssal (ebből nem kell sok), az újhagymát is mellérakom, végül vörösbort (én meggybort használtam) öntök alá, és lefóliázom.

210 C fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát, a levének a nagy részét leszívom, és pirosra sütöm, ha szükséges, a végén a leszívott pecsenyelével locsolom.

A körethez a krumplit egészben héjában megfőzöm, majd lehúzom a héját, és kevés forró olajban megkapatom minden oldalát, végül megsózom.

A párolt káposztához a káposztát megmosom, 4 felé vágom, és késsel vékonyan felszeletelem. Megsózom és egy kicsit állni hagyom. Egy nagy lábosban kevés olajon egy kis cukrot felolvasztok, majd mehet bele a római kömény, végül a káposzta, vörösbort öntök alá, majd lefedem. Néha megkeverem, és addig párolom fedő alatt, amíg megpuhul a káposzta.

Megjegyzés

Ha marad a káposztából, lefagyasztom, felengedve is tökéletes marad.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss