Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ildikó káposztás pogácsája

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg készre párolt káposzta
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

    Elkészítése: A lisztet a vajjal, a tojássárgákkal, az egész tojással, a rummal, a tejföllel és a sóval alaposan eldörzsöljük. Fél óráig pihentetjük. Deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd a párolt káposzta negyedével meghintjük. Utána összehajtjuk, és hidegen pihentetjük. Negyedóránként négyszer hajtogatjuk, és mindannyiszor megszórjuk a káposzta arányos részével. Utoljára félórás pihentetés után deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét kockásra bevagdaljuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük. Forró sütőben kisütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin