Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szeletelve, kockákra vágva, ledarálva - hogy tároljuk a húst a mélyhűtőben?

default user icon
MME
Az sosem árt, ha lapul 1-2 kiló hús a fagyasztóban. De hogyan tároljuk őket? Egészben, felkockázva, ledarálva? Attól függ, mit szeretnénk belőlük készíteni.

Ha betáraznánk húsokból, akkor érdemes nagyjából eltervezni, hogy miből mit szeretnénk készíteni. Így ha később fel szeretnénk őket használni, akkor csak ki kell vennünk őket a mélyhűtőből, kiolvasztani, és már dolgozhatunk is vele. Mutatjuk, milyen ételeket készíthetsz, ha egészben, ha szeletelve, ha kiklopfolva, ha kockákra vágva, vagy ha ledarálva fagyasztod le őket.

Ha egészben fagyasztjuk le...

Egészben nyilván akkor érdemes eltenni a húsokat, ha egészben is akarjuk őket felhasználni, például ha egészben sült csirkét vagy kacsát készítenénk. De az is előfordulhat, hogy csak a húsok egy részére lesz szükségünk egészben, például a combra, ha például sült csirkecombot készítenénk. 

Ha Szeletelve Fagyasztjuk le...

Akkor szeleteljük fel előre a húsokat, ha serpenyőben sült húst, például sült csirkét, esetleg tepsiben sült húst, például mustáros tarját szeretnénk készíteni. Ebben az esetben nincs is más dolgunk, csak kiolvasztani a húst, és már süthetjük/fűszerezhetjük is. Így pillanatok alatt elkészülhet az ebéd!

Ha Kiklopfolva fagyasztjuk le...

A rántott hús a legtöbb családnál nagy kedvenc, amihez elengedhetetlen az alaposan kiklopfolt, vékony hússzelet. De ha valamilyen göngyölt húsos finomsságot készítenénk, akkor is érdemes lehet klopfolni. 

Ha Kockákra vágva fagyasztjuk le...

A kockákra vágott hús tökéletes pörköltekhez, szaftos húsokhoz és tésztákhoz is. Sőt, akár házi gyros-t  vagy ragulevest is készíthetünk belőle. 

ha Ledarálva fagyasztjuk le...

Darált húsból készülhet lasagne, bolognai szósz, rakott tészta, pizzafeltété, de akár hamburgerhús vagy fasírt is. Nálatok melyik a kedvenc? 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss