Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tálald a görögdinnyét! 4+1 csöpögésbiztos tipp

Ugye milyen jólesik a nyári hőségben egy szelet jégbe hűtött dinnye? Senki nem lesz tőle maszatos, ha fifikásan feldarabolod! Van egy veszélyesen jó ötletünk is...
1. Egyszerűen kockázd fel!

Vágd fel falatnyi kockákra a felszeletelt, héjától megszabadított gyümölcsöt, és piszkáld ki a sokakat zavaró magokat. Gyorsabban elkészülsz, ha magnélküli dinnyét vásárolsz. (Bár a dinnyemagot nyugodtan le lehet nyelni, mert a benne található nyomelemek és vitaminok jótékony hatással vannak a szervezetünkre.) Porciózd a dinnyekockákat lehűtött üvegtálkákba!


2. Húzd nyársra, pálcikára!

A félbevágott dinnyéből fagylaltkanállal vagy karalábévájóval kikanyarított golyókat kettesével-hármasával kis nyársakra húzhatod, a héjjal együtt felszeletelt dinnyéből vágott cikkeket pedig elspájzolt jégkrémpálcikákra tűzheted. Tiszta ügy!


3. Díszítsd fel tortaként!

Egy kerek dinnye közepéből kivágott szeletet darabolj egyforma cikkekre, majd a magok eltávolítása után illeszd össze őket egy tálcán. Az így kapott nyers tortalapot látványosan dekorálhatod más gyümölcsökkel.

4. Abszolút csöpögésmentes megoldás

Első ránézésre olyan, mint a lédús gyümölcs, és finom édes is a megtévesztő dinnyesüti! 

5. Faragj dinnyecápát!

Szeld le egy hosszúkás dinnye alját, hogy a cápa stabilan megálljon. A megmaradt részből vágj ki egy nagy cikket a száj helyén, majd vájd ki a dinnye belsejét. Az alsó és a felső állkapcson óvatosan válaszd le a héj zöld rétegét éles kiskéssel egy kb. 2 cm széles sávban, és a visszamaradt világos részből faragd ki a fogakat. A kivájt gyümölcshúst töltsd vissza a cápába. Végül tűzd fel a dinnye leszelt aljából formázott hátuszonyt fogpiszkálóval, és készíts szemet is.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss