1. Egyszerűen kockázd fel!
Vágd fel falatnyi kockákra a felszeletelt, héjától megszabadított gyümölcsöt, és piszkáld ki a sokakat zavaró magokat. Gyorsabban elkészülsz, ha magnélküli dinnyét vásárolsz. (Bár a dinnyemagot nyugodtan le lehet nyelni, mert a benne található nyomelemek és vitaminok jótékony hatással vannak a szervezetünkre.) Porciózd a dinnyekockákat lehűtött üvegtálkákba!
2. Húzd nyársra, pálcikára!
A félbevágott dinnyéből fagylaltkanállal vagy karalábévájóval kikanyarított golyókat kettesével-hármasával kis nyársakra húzhatod, a héjjal együtt felszeletelt dinnyéből vágott cikkeket pedig elspájzolt jégkrémpálcikákra tűzheted. Tiszta ügy!
3. Díszítsd fel tortaként!
Egy kerek dinnye közepéből kivágott szeletet darabolj egyforma cikkekre, majd a magok eltávolítása után illeszd össze őket egy tálcán. Az így kapott nyers tortalapot látványosan dekorálhatod más gyümölcsökkel.
4. Abszolút csöpögésmentes megoldás
Első ránézésre olyan, mint a lédús gyümölcs, és finom édes is a megtévesztő dinnyesüti!
5. Faragj dinnyecápát!
Szeld le egy hosszúkás dinnye alját, hogy a cápa stabilan megálljon. A megmaradt részből vágj ki egy nagy cikket a száj helyén, majd vájd ki a dinnye belsejét. Az alsó és a felső állkapcson óvatosan válaszd le a héj zöld rétegét éles kiskéssel egy kb. 2 cm széles sávban, és a visszamaradt világos részből faragd ki a fogakat. A kivájt gyümölcshúst töltsd vissza a cápába. Végül tűzd fel a dinnye leszelt aljából formázott hátuszonyt fogpiszkálóval, és készíts szemet is.