Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így spórolj az ebéden - 7 egyszerű tipp!

default user icon
MME
Jó sok pénzt megtakaríthatsz azzal, ha a munkahelyre otthonról viszed az ebédet. Időt nem tudunk varázsolni a főzéshez, de néhány ötlettel mégis segíthetünk!

Minden elfér benne

A legjobb az olyan uzsonnásdoboz, amelyikben elkülöníthető és tetővel ellátott rekeszek vannak, így a különböző ételek nem keverednek össze. Ma már számtalan méretben és színben kaphatók, sőt, gyakran hozzácsomagolt evőeszközt is rejtenek magukban, így arról sem kell külön gondoskodnod!

Jégakku helyett

Ha a munkahelyeden nincs hűtőszekrény, csomagolj a gyorsan romló ebéd mellé műanyag palackban lefagyasztott vizet, szörpöt vagy teát! Így nemcsak az ételt hűtheted biztonságosan, hanem lesz egy adag jéghideg innivalód is! Ugyanilyen módon a frissen elkészült tejes smoothie-val töltött termoszt is lefagyaszthatod.

Rétegezd üvegbe!

Csomagold befőttesüvegbe a napi salátaadagodat! Legalulra mindig az öntet kerüljön, aztán jöhetnek rá az olyan „nehezebb” alapanyagok, mint a főtt bab és kukorica, az uborka vagy a retek. Erre kerülnek a leveles zöldek, majd az olajos magvak, az aszalt gyümölcsök vagy a kenyérkockák, végül a friss gyümölcsök vagy a zöldfűszerek zárják a sort. Ha szeretnél hozzá főtt rizst vagy tésztát, bulgurt, quinoát és társait enni, akkor azokat a legtetejére tedd. Ebédidőben aztán csak össze kell rázni az üveg tartalmát, és kész!

Több napra előre

Főzzmeg öt napra elegendő quinoát, és tárold a hűtőszekrényben külön műanyag dobozokban. Nem romlik meg, és nem szárad ki úgy, mint a rizs. Saláták, frissensültek mellé remek köret, de a levest is gazdagíthatod vele. Ráadásul gluténmentes!

Álcázd az illatokat!

A munkahelyen panaszkodnak a kollégák, ha halat csomagolsz ebédre? Tépkedd darabokra a húsát, és gyúrd golyóvá főtt rizzsel és fűszerekkel. Csomagolj mellé öntetet vagy salátát!

Nem csak süteményhez

A muffintepsi mélyedéseiben a süteményeken túl komplett fogásokat is megsüthetsz, például pizzát, baconös sült tésztát vagy mini hot dogot. Nekünk is van jó pár ilyen receptünk, szemezgess bátran! 

Gazdagabb levesek

Vásárolj félkész raviolit vagy tortellinit, előző este főzd ki pár perc alatt, aztán gazdagítsd vele az aznapról megmaradt levest – laktató ebéd lesz belőle másnap!

Még több szuper sporolós tippet tatlálsz a Fanny Magazin eheti számában - már kapható az újságárusoknál! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss