Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 pénztárcabarát tipp, amivel spórolhatsz a konyhai kiadásaidon

Szeretnél egy kis plusz pénzt? Talán nem gondolnád, de egy kis odafigyeléssel, sok kicsi sokra megy alapon rengeteget spórolhatsz a konyhai költéseiden. Mutatunk néhány hasznos tippet!

1. Listázz!

Ha bedőlünk a boltok különböző marketing fogásainak és impulzusvásárlók vagyunk, az lényegesen megdobhatja a kiadásokat. Hogyan védekezhetsz ezek ellen? Ha nem a boltban döntöd el, hogy mit szeretnél venni, sokkal nehezebb lesz téged manipulálni. Még otthon írd össze, hogy mi az amire valójában szükséged van, és a lista szerint haladj az üzletben.

2. Éhesen ne menj boltba!

Ez egy olyan aranyszabály, ami szintén az impulzusvásárlás ellen véd. Ha éhes vagy, értelemszerűen enni szeretnél, és minden élelmiszer sokkal vonzóbbnak tűnik, az árakat és magát az ár-érték arányt is kevésbé figyeled ilyenkor, így nagy eséllyel felesleges és drágább dolgokat fogsz vásárolni.

3. Monitorozz!

Ahhoz, hogy optimalizálni tudd a kiadásaidat, látnod kell, hogy mire mennyit költesz. Tehát érdemes leülnöd és akár kézzel egy füzetbe, akár a gépen egy táblázatba tételesen összeírnod a kiadásaidat. Mennyibe kerülnek napi/heti/havi szinten a főzéshez használt alapanyagok, a nasik, a csomagolóanyagok, szalvéták, tisztítószerek, stb. Így azt is jobban átlátod majd, hogy melyikből tudnál lefaragni.

4. Vegyél nagyobb kiszerelést!

Biztosan te is megfigyelted már, hogy a nagyobb kiszerelésben kapható áruk sokszor lényegesen olcsóbbak. Ezeket persze nem mindig éri meg megvenni, például akkor semmiképpen, ha tudod, hogy sosem használnál el belőle olyan ipari mennyiséget, mint ami a csomagban van. Azonban, ha olyan dolgokról van szó, amire úgy is mindig szükség van a mindennapokban - például papírtörlő, mosogatószivacs, szemeteszsák stb.-, akkor megéri a nagyobb kiszerelést választani.

5. Főzz nagyobb adagokat!

Nem csak akkor érdemes nagyobb adagokat főzni, ha nagy a család, vagy ha vendégeket vársz, ugyanis minél kevesebb személyre főzöl, annál rosszabbul jössz ki. Nézzük meg az arányokat, ha négy személyre főzöl! Az alapanyogok nem kerülnek dupla annyiba, mintha két személyre főznél - igazából alig kerülnek többe. Ráadásul kisebb adag elkészítésekor is majdnem annyit kell mosogatni, mintha nagyobb adagot csinálnál. Félsz, hogy nem fog elfogyni? Nem baj! Ha berakod a fagyasztóba, sokáig jó lesz és bármikor előveheted.

6. Száműzd a bolti üdítőket!

A bolti üdítők nemcsak egészségtelenek, de még méregdrágák is. Mérlegeld, hogy tényleg szükséged van-e rájuk. Otthon is készíthetsz finom üdítőitalokat fillérekből, ráadásul a saját kedved és ízlésed szerint ízesítheted őket, csinálhatsz például hideg vagy meleg teát, és limonádét .

5 TIPP, HOGY KEVESEBB HULLADÉKOT TERMELJ A KONYHÁDBAN!>>>

VÁSÁROLJ OKOSAN! 9 PÉNZTÁRCAKÍMÉLŐ TIPP A MINDENNAPOKRA>>> 

5 TIPP A TÖKÉLETESEN RENDSZEREZETT ÉS ÁTLÁTHATÓ KONYHÁÉRT! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss