Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így segít a Whirlpool!

default user icon
(x)
A Whirlpool EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) megújította a Habitat for Humanity szervezettel kialakított partneri együttműködést, és jelenleg két kezdeményezést támogat Magyarországon: a Szociális bérlakás projektet, amelynek célja a hajléktalan családok elfogadható lakáskörülményekhez juttatása, és a Szimbiózis projektet, amely autista emberek számára igyekszik biztonságos és segítő környezetet biztosítani.

A kezdeményezéseket a Whirlpool EMEA pénzügyi támogatás és háztartási berendezések adományozása útján támogatja.

A Szociális bérlakás projekt, amely Budapesten folyik, nem csupán arra szolgál, hogy a családok számára kiutat teremtsen hajléktalanságból. Oktatás és szociális gondozás révén lehetőséget biztosít a teljes körű társadalmi integrációra. A projekt kiváló példája annak, hogy a Whirlpool számára kiemelten fontos a sokféle résztvevővel – például önkormányzatokkal, vállalatokkal, önkéntesekkel és közösségekkel – való együttműködés.

A Szimbiózis projekt Miskolcon folyik, ahol egy használaton kívüli épületet alakítanak át új otthonokká, amelyeket a Whirlpool Corporation által biztosított új háztartási berendezésekkel szerelnek fel. A létesítményt a Szimbiózis alapítvány kezeli. Az alapítvány napi gondoskodást, képzést és munkalehetőségeket nyújt autizmusban szenvedők számára.

„Büszkék vagyunk a Habitat for Humanity szervezettel kiépített partneri együttműködésre, és arra, hogy aktív szerepet vállalhatunk ezekben a fontos szociális projektekben” – nyilatkozta Huczka István, a Whirlpool Magyarország vezetője – „A Whirlpool Magyarország fontos feladatának tekinti, hogy támogassa a közösségeket, és segítse a hátrányos helyzetű embereket. Reméljük, hogy tevékenységünkkel egy jobb társadalmat teremthetünk”.

A Magyarországi projektek a Whirlpool EMEA által a Habitat for Humanity számára Dél-Afrikában nyújtott támogatás mintájára épülnek. 2016 novemberében ötven Whirlpool önkéntes vett részt a Habitat for Humanity johannesburgi „Narancsfarm” közösség építkezésén, amelynek során rászoruló embereknek nyújtottak segítséget otthonaik felújításához.

Ezek is érdekelhetnek

Friss