Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így rendezd át a hűtődet, ha diétázol

default user icon
MME
Viccesen hangzik, de a felesleges kilók leadása már a bevásárlásnál elkezdődik. Hiszen, amíg majonéz és tejszínes joghurt is van a hűtőben, addig természetes, hogy nem tudsz búcsút mondani nekik. Arról nem is beszélve, mi van, ha este eszünk ezekből...

Kalóriabombák: ki velük!

- A zsíros sajtféleségek, például a gouda és a camembert 70% zsírt tartalmaznak. Emiatt, ezt talán mondani sem kell, nem éppen diétabarát hozzávalók.

- Egy pohár kólában vagy üdítőben kb. 20 g cukor van. Bátran kijelenthetjük, hogy semmi keresnivalójuk egy fogyókúrázó hűtőszekrényében!

- A májkrém és a szalámi túlságosan zsírosak: 1 szeletben 108 kcal, míg egy kis doboz májkrémben 110 kcal található. A sikeres fogyókúra érdekében ezekre biztosan nem lesz szükséged .

- A tejföl és a tejszín arra ösztönzik az embert, hogy ezekkel készítse el a mártásokat és a leveseket. Remek alternatív megoldás lehet a natúr joghurt vagy a növényi főzőkrém.

- A vaj és a margarin tiszta zsírszállítók, és általában túlságosan sokat kenünk belőlük a kenyérre. Próbáld meg inkább ezek nélkül elkészíteni a szendvicsedet.

- A ketchupban csak egészséges paradicsom van? Igen – némi cukorral kiegészítve. Emiatt mindössze 20 g-ban 22 kcal van! Itt az idő, hogy érzékeny búcsút vegyél tőle...

- A majonéz 80%-a olaj, már 1 ek-nyi is kb. 111 kalóriát tartalmaz. Ajánlatos végleg száműznüd az étrendjéből.

 Egészséges hozzávalók: be velük!

- A zsírszegény tej valóságos „fogyicsoda”: sok kalcium, ugyanakkor 100 g-onként mindössze 1 g zsír van benne.

- A fogyasztó hatású fűszerek, mint a Cayenne-bors, a fahéj, a gyömbér, a mustár vagy a kurkuma, remek aromát kölcsönöznek az ételeknek, extra kalóriák nélkül.

- A saláták közül a rukkola és az endívia különösen jó hatással vannak az emésztésre.

- A gyümölcsök az étkezések között és reggelire a legjobbak.

- A félzsíros túró és a könnyű joghurt friss és finom eledelek, az eredményes diéta remek hozzávalói.

- A halak és sovány húsok energiatartalma is rendkívül alacsony, ezért a szárnyasok, a lazac és igen, még a darált marhahús is könnyű fogásnak számít! Bátran keress hát olyan recepteket, amelyek ezekre épülnek, csak ügyelj rá, hogy ne zsíros körettel tálald őket.

- A zöldségek kapjanak egy külön polcot a hűtőben! Kalóriatartalmuk rendkívül alacsony, a tápanyagtartalmuk viszont magas.

TOVÁBBI DIÉTATIPPEKET TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN LEGFRISSEBB SZÁMÁBAN! >>>

HOGYAN VÁLASSZ DIÉTÁT? – 5 TIPP AZ ORVOSTÓL >>> 

KISOKOS! MIT HOGYAN ÉS MEDDIG TÁROLJ A HŰTŐBEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss