Keress receptre vagy hozzávalóra

Imádod a hamburger? Így lesz tökéletes, ha otthon készíted!

default user icon
Török Zsuzsa Alapételek
0
Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz! Az s. k. grillezett húst változatosan variálhatod friss salátákkal, zöldségekkel és szószokkal, hogy minden hamburgerrajongó elégedett legyen.
Szükséges konyhai eszközök

A húspogácsát elvileg minden grillezésre alkalmas felületen megsütheted, így kerti és asztali grillen, bordázott grillserpenyőben, továbbá lávakövön, esetleg öntöttvas serpenyőben is.
A teljesen egyforma hamburgerek  készítéséhez konyhafelszerelési szaküzletben beszerezhetsz egy húspogácsa-formázót.

Hozzávalók

Minden alapanyag esetében elsődleges követelmény a frissesség, illetve a jó minőség.

Húsok

A marhától a sertésen át a szárnyasig minden megfelel, de fontos, hogy a hús jó minőségű legyen és megfelelő mennyiségű (18-20%) zsírt tartalmazzon. Frissen darált húst használj. Bolti áru esetén ügyelj rá, hogy hazafelé ne nyomódjon össze a csomagolása, mert csak a laza állagút tudod egyenletesen fűszerezni. A sovány húst – vagy halat – érdemes bepácolni, hogy szaftosabb legyen.

Húspótlók
A vegetáriánusoknak darált hús helyett grillezhetsz pl. halloumi sajtot, tofut vagy zöldségfasírtot, továbbá mehet a burgerükbe falafel vagy polenta is. (A hamburger elnevezés kizárólag a marhahúsos változatot illeti meg.)

Sajtok
Jó, ha a sajt megolvad, mert így kibontakoznak az aromái, de nem szabad teljesen szétfolynia. Megfelel pl. a gorgonzola, a parmezán, a mozzarella vagy a brie. A hagyományos sajtburgerbe cheddar sajtot tesznek.

Feltétek
A burgereket salátalevelekkel (pl. jégsalátával, rukkolával, madársalátával), nyers vagy sült hagymakarikával, különféle zöldségekkel (pl. paradicsommal, paprikával, uborkával, grillezett céklával, cukkinivel, padlizsánnal), csemegeuborkával és más savanyúsággal gazdagíthatod.

Öntetek
Mindig a húshoz és a feltétekhez illően válassz mustárt, ketchupot, majonézt, csatnit vagy egyéb öntetet.

Hamburgerzsemle
A klasszikus búzalisztes zsemle mellett tulajdonképpen bármilyen buci, sőt lepénykenyér vagy focaccia is megfelel. Az a fontos, hogy ne vegyen fel túl sok nedvességet, vagyis ne áztathassa el a mártás. Ennek érdekében félbevágva enyhén megpiríthatod a grillen. Ha túl sok mindent raksz bele, tálalás előtt szúrj a közepébe egy pálcikát, így a rétegek nem fognak szétcsúszni.

Jó tanácsok a húspogácsa sütéséhez

A húsmasszából nedves kézzel formázz kb. 10 cm átmérőjű és 2 cm magas pogácsákat, amelyeket csak sütés előtt hints meg sóval.

A felhevített grillen vagy grillserpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt átsülnek.

Ha egy evőkanál domború felével finoman lenyomod a közepüket, nem fognak felpúposodni. Csak egyszer fordítsd meg őket.

Amennyiben kissé kihűltek, tálalás előtt 1 perc alatt felmelegíthetők a 160 fokos sütőben.

RENGETEG hamburger RECEPT itt>>> 
Trükkös hamburger - videó >>> 
TÖBB, MINT FASÍRT EGY ZSÖMLÉBEN - 15 ISTENI KÉZMŰVES HAMBURGER RECEPT! - VÁLOGATÁS >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin