Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a göngyölt hús - 3 bombajó recepttel!

Ünnepi ételnek is kiváló a család vasárnapi kedvence. Készíts belőle dupla mennyiséget! A felét frissen feltálalhatod ebédre, a maradék pedig pompás hideg vacsora lesz másnap.

Egyszerűen kenj meg kiveregetett szárnyasmellfilét vagy szeletelt sertés-, marha-, esetleg vadhúst egy finom töltelékkel, majd tekerd fel, és kötözd össze konyhai zsineggel vagy rögzítsd fogvájóval, hústűvel. Ezután a göngyölegeket megpárolhatod lábosban vagy átsütheted az előmelegített sütőben. Némi olajjal meglocsolva vagy szalonnával beborítva nem fognak kiszáradni.

A göngyölt húst melegen a szokásos köretekkel (burgonyával, rizzsel, párolt zöldséggel) és a megfelelő mártással fogyaszthatjátok.

Hidegen különféle saláták illenek hozzá. Gyümölcsökkel társítva a büféasztalon is jól mutat.

A már bevált töltelékeket tetszés szerint variálhatod a családod ízlésétől, illetve a rendelkezésedre álló alapanyagoktól függően, de kipróbálhatsz új recepteket is.

Gombás töltelék pulykatekercshez

4 szelet pulykamellfiléhez párolj üvegesre 1 fej felkockázott hagymát 1 ek vajon. Adj hozzá 25 dkg apróra kockázott csiperkegombát, és süsd a zsírjára. Ezután forgasd össze 2 csokor finomra aprított petrezselyemmel, és ízesítsd sóval, borssal. Kend meg a masszával a hússzeleteket, és csavard fel.

Gesztenyés töltelék vaddisznóroládhoz

8 szelet kb. 10 dkg-os combhoz párolj meg 6 dkg vajon 2 fej felkockázott hagymát, majd adj hozzá 8 szem hámozott főtt gesztenyét, 20 dkg finomra darált húst (lehet vegyes) és 3 ek tejszínt. Alaposan forgasd össze, ízesítsd kakukkfűvel, rozmaringgal, valamint sóval, borssal, és kend a hússzeletekre.

Sajtos töltelék marhatekercshez

4 szelet felsálhoz olvassz ki 20 dkg felkockázott bacont, majd forgasd össze 2 gerezd finomra vágott fokhagymával és aprított petrezselyemmel. Pirítsd meg egy kevés olajon a hússzeletek egyik oldalát 1 perc alatt, és a serpenyőből kivéve oszd el ezen a felükön a baconös keveréket. Végül hintsd meg egyenletesen finomra reszelt kemény vagy félkemény sajttal, és tekerd fel a húsokat.

Göngyölt hús receptek >>>  
Göngyölt hús 5 extra töltelékkel >>> 
Tökéletes göngyölt rostélyos lépésről lépésre >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss