Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a csokis desszert - tippek, trükkök, mesterfogások

default user icon
MME
A csokoládé finom, tápláló, és jókedvre deríti az embert. Nem csoda, hogy szinte mindenkinek ott lapul egy-két tábla a konyhaszekrényében/irodafiókjában/táskájában. Következzen néhány felhasználási trükk!
Fényes bevonat és díszítés

A csokoládé 2/3-át tördeljük kisebb darabokra. Rakjuk fémtálba, és helyezzük forró gőzfürdőbe. A félretett csokit tegyük a már megolvadt masszába, és várjunk, amíg az egész folyós állagú nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, kevergetve hagyjuk kihűlni, majd néhány percre újra rakjuk a gőz felé, hogy átmelegedjen.

+1tipp: Olvasszuk meg a tortabevonót 100 g-onként 1 evőkanállal vajjal. Felhasználás előtt hagyjuk hűlni, amíg egy picit be nem sűrűsödik.

Több kakaótartalom - több élvezet!

Ha igazán ízletes mázzal szeretnénk beborítani a süteményt, a hagyományos tortabevonók helyett használjunk magas kakaótartalmú csokoládét.

+1 tipp: Anélkül is le tudja tesztelni a csoki minőségét, hogy átböngészné a csomagolását! Egyszerűen törjön le belőle néhány darabot – a karakteres hangú roppanás azt jelzi: magas kakaótartalmú termékről van szó.

Mesterfogások egy cukrászmestertől:

- Egy ecset segítségével kenjük be olvasztott csokoládéval néhány alaposan megmosott, majd megszárított citromfű- vagy babérlevél egyik oldalát. Amint megdermed a bevonat, óvatosan húzzuk le róla a leveleket. Mehetnek is a tortára a díszek!

- A megolvasztott tortabevonót vagy csokoládét töltsük nejlonzacskóba, majd vágjuk le az egyik csücskét. Így már könnyű lesz mintákat rajzolni egy sütőpapírra! Amint megszilárdulnak, óvatosan válaszd le csokidíszeket a papírról.

- A fagylaltkehely vagy a puding mellé remek kiegészítő a csokiba mártott gyümölcs: a koktélcseresznyét, az alma-, eper- és narancsdarabokat felváltva mártsuk olvasztott fehér- és étcsokiba.

Ezek is érdekelhetnek