Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha egyszer kóstoltad, mindig erre vágysz majd! Churros csilis csokival - lépésről lépésre!

A spanyolok méltán híres fánkját a churrost, aki egyszer kóstolta, nem tudja elfelejteni. Nekiállni csak kevesen mernek, pedig elkészíteni körülbelül annyira bonyolult, mint a mi csörögénket vagy a képviselőfánkot. Mutatjuk - lépésről, lépésre!
Hozzávalók (4 fő részére):

6 dkg margarin
2,5 dl tej
4 tojás
2 tk kristálycukor
csipeti só
16 dkg liszt+ kevés sütőpor
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
2 csipet őrölt chili
olaj a sütéshez
porcukor ízlés szerint
Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A tésztához kimérjük a margarint és abba a lábosba tesszük, amiben a tésztát készítjük. Hozzáöntjük a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót. Az egészet jól felmelegítjük, mint a képviselőfánk tésztát. Amikor már felolvadt a margarin, folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a lisztet és a sütőport is. Ezután a masszát még egy-két percig melegítjük, kevergetjük a lábosban a fakanállal egészen addig, míg el nem válik az edény falától. Majd egy nagy tálban hűlni hagyjuk kb. 5 percig.

Vízgőz fölött elkészítjük a chilis csokoládéöntetet. Ehhez egy habüstben megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzácsurgatjuk a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett szép simára keverjük. Végül ízlés szerint őrölt chilivel tesszük még izgalmasabbá. 

Amíg a tészta hűl, egy nagy lábosba olajat melegítünk, amiben majd kisütjük a fánkokat. Ha már langyos a tészta, akkor robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ekkorra már kellően forró az olaj is, így fogjuk az előre kikészített hab- vagy nyomózsákot és óvatosan, 8-10 cm hosszú, 1 cm vastag csíkokat nyomunk az olajba. Kb. 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok. A megsült rudakat kiszedjük az olajból, papírra tesszük lecsöpögni.

Még forrón belehempergetjük őket a porcukorba, cukorba vagy sűrű csokoládéöntetbe mártogatjuk őket. Frissen, melegen az igazi. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss