Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz omlós és szaftos a sült csirkemell

default user icon
MME
A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk, ám nem mindig sikerül tökéletesre elkészíteni. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor omlós és szaftos marad a hús.

A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag. Amellett, hogy beleillik a diétás étrendben, sokan azért is szeretik, mert gyorsan kész van. Ám bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy nem sikerült omlós, szaftos csirkemellet sütnie. A hús kiszáradt, vagy éppen rágós maradt a közepe. Pedig egyáltalán nem nagy ördöngősség ízletes csirkemellet készíteni.

Hozzávalók:

2 db kicsontozozott, bőr nélküli csirkemellfilé
2 ek olívaolaj

bors
vaj
1 db citrom leve

1.

Első lépésként melegíts fel egy serpenyőt, a sütőt pedig kapcsold be és melegítsd elő 150 fokra. Amíg az edény melegszik, addig a csirkemellről itasd fel a felesleges nedvességet, klopfolni nem szükséges. A filék mindkét oldalát óvatosan locsold meg az olívaolajjal, majd sózd, borsozd. 

2.

Ha a serpenyő tűzforró, akkor helyezd bele a csirkemell darabokat és oldalanként 3-3 percig süsd, amíg kérget nem kap mindkét fele. A húst ne villára szúrva fordítsd meg, használj inkább csipeszt.

3.

Miután a csirkemell szép piros kérget kapott serpenyőstől tedd be a sütőbe és 15 percig süsd. 

4.

A sütőből vedd ki a serpenyőt, és tegyél bele kb 5 dkg vajat, és amikor a vaj elolvadt locsold meg vele és a kifacsart citromlével a filéket. 2-3 perc pihentetés után szeletelheted is az omlós, szaftos húst.

Fűszerezés, páC

A só és a bors mellett bármilyen fűszert használhatsz. A serpenyőben megszórhatod a húst friss rozmaringgal, kakukkfűvel, vagy csilivel, tehetsz rá zúzott fokhagymát is. Készíthetsz pácot is. Arra viszont figyelj, hogy a hús legalább 30-60 percet álljon a pácban.

Köret

A csirkemellet azért is szeretjük, mert bármilyen köret illik hozzá. A roston sült húst tálhatod rizzsel, krumplival, salátával, vagy az egészségesebbnek számító kölessel, bulgurral, quinoával. 

6 HIBA, AMIT ELKÖVETSZ CSIRKEHÚS SÜTÉSE KÖZBEN >>> 

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>>

 

Ezek is érdekelhetnek