Ha nincs kedved pizzatésztát gyúrni, a bolti tésztától pedig a hideg is kiráz, mutatunk egy szuper alternatívát. Nem kell gyúrni, nem kell keleszteni és mégis olyan finom, mint az igazi pizza.A megmaradt kenyérből pillanatok alatt készíthetsz laktató, finom pizzát, csak rétegezd egy gáztepsi aljába, és locsold meg palacsintatésztával. Ezután jöhetnek rá a feltétek, és mehet is a sütőbe.
Sonkás-szalámis kenyérpizza hozzávalói:
A palacsintatésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 csipet só
- 4 dl tej
- 2 db tojás
A pizzához:
- olaj
- 12 szelet kenyér
- 4 dl paradicsomszósz
- 10 dkg szalámi
- 10 dkg sonka
- 2 db paradicsom
- 1 bögre gomba
- 1 bögre brokkoli
- sajt