Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül Hosszú Katinka kedvenc étele

default user icon
MME
Hosszú Katinkától nem kell megkérdezni, hogy mit főzzek kislányom, ha hazajössz. Ha a háromszoros olimpiai bajnok úszó hazalátogat Bajára, akkor a bajai halászlé biztosan az étlapon van.

Sokan szeretik, de hiába tűnik egyszerűnek, nem mindenki tudja jól elkészíteni a híres bajai halászlevet. Hosszú István, a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő Hosszú Katinka édesapja árulta el a tökéletes halászlé titkát.

- Az én drága édesapám halászként dolgozott, ezért hetente legalább kétszer-háromszor ettünk halat valamilyen formában. A halászleve nagyon finom volt, ő is az ősöktől tanulta. Nem véletlen, hogy a Hosszú családban mindenkinek ez a kedvenc étele. Ha Katinka bármikor hazajön, a halászlé biztosan az étlapon van, sőt ha mi megyünk hozzá Budapestre, mindig viszek halat és az udvaron főzünk egy igazi bajai halászlevet - mondta Hosszú István.

Katinka édesapja a bajai Hotel Elizabethben készített halászlé főzése közben elmondta, hogy Baján azt vallják, hogy az embernek a halászlé miatt van öt ujja. Csak öt dolog kell ugyanis hozzá: hal, víz, hagyma, paprika, só.

Hosszú István a titkos családi receptet is elárulta.

- Három-négy órával a főzés előtt megpucolom és lesózom a halat, így elég puha lesz a hús, de nem fő szét. Először annyiszor 1,2 liter vizet öntök a bográcsba, ahány kiló halat főzök, aztán beledarabolok vagy öt fej vöröshagymát. Ha ez elkezd forrni, belemegy a hal és a pirospaprika is. Bő félórát főzöm, és ha jól összeállt a lé, beállítom a sósságot. Mi külön esszük a levet és a halat, a gyufatésztát pedig külön főzzük a hallétől" - mondta Hosszú István, aki azt tanácsolta, hogy mielőtt valaki nekiáll, mindenképp kóstolja meg az eredetit Baján.

DUNAI, TISZAI, BALATONI - ITT A 3 EREDETI HALÁSZLÉRECEPT >>>

BAJAI (DUNAI) HALÁSZLÉ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss