Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül a muffuletta, a hedonisták kedvenc szendvicse

Azoknak, aki unják már a kirándulásokon megszokott sonkás, szalámis, sajtos szendvicseket, zöldségekkel turbózva, jó szívvel ajánljuk ezt a New Orleans-ban született, finoman szólva is hedonista darabot, a muffuletta szendvicset, ami inkább egyfajta torta, 3 különböző feltéttel, és egy elképesztően zamatos salátával gazdagon megtöltve!

New Orleans három dologról híres: a dzsesszről, a húshagyókeddi karneválról, a Mardi Gras-ról, és a brutálisan megpakolt muffuletta szendvicséről.
A muffulettát egy szicíliában született, és New Orleans-ba emigrált kereskedő, Salvatore Lupo alkotta meg 1906-ban, akinek egy kis delikát üzlete volt a városban, az akkori termelői piac mellett. Az itt áruló farmerek többsége maga is szicíliai volt, akik mindennap Lupónál vásárolták meg, és fogyasztották el szerény ebédjüket. Letelepedtek egy kényelmetlen hordóra vagy zöldségesládára, és a térdükön egyensúlyozott tálcából falatoztak, ahogy a szülőföldjükön megszokták: külön-külön ették a szalámit, sonkát, darabka sajtot, az olívasalátát és a hosszúkás olasz kenyeret. Ám Signor Lupo kitalálta, hogy felvágja nekik a kenyeret, és mindent belepakol, hogy kézbe lehessen fogni, mint egy szendvicset. Miután a tömör és vékony focacciát lecserélte a puhább és kerek muffuletta cipóra, az ebédelni érkező farmerek egyre inkább megkedvelték a manapság muffnak becézett, muffaletta és mufeletta  néven is elterjedt szendvicstortát.

A lenti vidóban megnézheted hogyan készül az eredeti, komplett ebédnek is beillő változat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss