Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül a hortobágyi rétes - egy kis csavarral

default user icon
MME
A budapesti Mátka étterem kreatív séfje, Domján Richárd, az étterem egyik vezető ételét, a hortobágyi rétest készítette el nektek. Ez a fogás egyszerre hagyományos és újító, hiszen a tradicionális hortobágyi palacsintához nagyon hasonló a receptje, mégis van benne egy apró csavar, amitől még izgalmasabb lesz az étel. Próbáljátok ki!

Hozzávalók (10 főre):

A húsraguhoz: 

  • 1 dl olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált csirkecomb
  • 2 dl szárnyas alaplé
  • fűszerpaprika

A pörkölthöz:

  • 1 dl olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db csirkecombfilé
  • 10 dkg fehérpaprika
  • 10 dkg kápia paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 dl szárnyas alaplé 
  • fűszerpaprika
  • 4 dl tejföl

A réteshez:

  • 8 db wonton tésztalap
  • 1 db tojássárgája
  • 1 liter olaj

15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK - KLASSZIKUSAN VAGY ÉPP ÚJRAGONDOLVA!>>> 

9 HÚSOS PALACSINTA: BAKONYI, HORTOBÁGYI, RAKOTT>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss