Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíts puha, foszlós gluténmentes kalácsot húsvétra!

Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a finom, foszlós kalács, amelyről azoknak sem kell lemondaniuk, akik glutén-vagy laktózérzékenységük miatt nem tudják elkészíteni a hagyományos verziót. Nekik segít egy recepttel Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője.

Kedves Tünde! Milyen gm lisztből süssem meg a húsvéti kalácsot? Örülnék egy kipróbált receptnek!

Sütéshez előszeretettel használok mandulalisztet, illetve gm zabpehelylisztet. A húsvéti kalácsot is készíthetjük ezekből.

Hozzávalók:

2 db tojás
10 dkg lm, gm növényi margarin
10 dkg nádcukor
1 db citrom reszelt héja
4 dkg mandulaliszt
10 dkg gm zabpehelyliszt
1 mokkáskanál gm sütőpor
1 marék mandulaszirom
4-5 evőkanál laktózmentes tejszín

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom. A tojások sárgáját a növényi margarinnal, cukorral, és a citrom reszelt héjával kikeverem. Hozzáadom a kétféle lisztet, a sütőport, pár csepp citromlevet és a lepirított mandulaszirmokat, majd jól összekeverem. A masszát tejszínnel lazítom, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntöm és előmelegített sütőben 185 fokon 25-30 perc alatt – tűpróbáig - készre sütöm.

VILLÁMGYORS SÜTEMÉNY HÚSVÉTRA: MANDULÁS KUGLÓF, AMI NAPOKIG PUHA MARAD >>> 

FELCSIKI TÜNDE RECEPTJEI ÉS CIKKEI A MINDMEGETTÉN >>>  

EZT A RÉPATORTÁT MEG KELL SÜTNÖD HÚSVÉTKOR - ÍME A LEGJOBB RECEPT! >>> 

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss