Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Videó! Így készíts otthon finom házi kolbászt

default user icon
MME
Kolbászt készíteni nem egyszerű feladat. Bár sokféle recept létezik, amelynek alapján otthon is hozzáláthatunk az elkészítéshez, nem könnyű eltalálni a kolbász fűszerezését és persze az sem mindegy, hogy sült vagy száraz kolbászt készítünk. Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft., a szárazáru üzem vezetője ad tippeket kolbász készítéshez.

Hajduk Zoltán gyerekkori álma volt, hogy egyszer megtudja a gyulai kolbász receptjét. A vágya teljesült, hiszen nap, mint nap a Gyulahús üzemben dolgozik. Hajduk Zoltán több, mint száz kolbászreceptet ismer. Ha valaki, akkor ő tudja, mi kell ahhoz, hogy ízletes kolbászt készítsünk otthon.

Aki Gyulára ellátogat az biztosan több kilónyi kolbásszal távozik a városból. Ám ha már ellátogatunk Gyulára, akkor érdemes megkóstolni Brindás János, mesterszakács pogácsáját, amiből kihagyhatatlan a gyulai kolbász.

Brindás papa pogácsája gyulai kolbásszal

Elkészítés: 1,4 kiló lisztet átszitálunk, majd 50 dkg túróval és 4 dkg sóval összedolgozunk. 5 dkg friss élesztőt kevés tejben felfuttatunk és 3 tojással, 1 liter langyos tejjel összedolgozzuk az előző alappal. Amikor a tésztánk kész, hozzáadunk 2 szál kisebb kockára vágott gyulai kolbászt és átgyúrjuk. A tésztát meleg helyen fél órán át hagyjuk kelni, aztán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

A kolbász mellett Gyula legalább olyan híres a pálinkájáról. A Gyulai Pálinka Manufaktúrában a bátrak, akár 60 %-os kajszibarack pálinkát is kóstolhatnak. Akik pedig inkább a sört szeretik, ne hagyják ki a Viharsarki Serneveldét, ahol a Corner névre hallgató ízletes söröket főzik.

MEGNÉZTÜK! ÍGY KÉSZÜL A GYULAI KOLBÁSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss