Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíthetsz fűszeres pirított tökmagot házilag!

default user icon
MME
Halloween közeledtével sokan faragnak töklámpást, az óriás sütőtök belsejében lévő magok pedig legtöbbször a kukában végzik. Ha szereted a tökmagot ropogtatni, akkor te is pillanatok alatt megpiríthatod, hogy az esti filmezés közben elmajszold.

A pirított tökmag egy kedvelt csemege, a boltok polcain is lehet kapni. A tökmag nagyon egészséges, magas a fehérjetartalma, egészséges zsírokat tartalmaz, és alacsony a szénhidráttartalma. Ha te is szereted, akkor a halloweeni tökfaragás után ne dobd ki a magokat a kukában, hanem pirítsd meg. Sokkal finomabb lesz, mint a bolti.

A tökmaggal nem kell mást tenni, mint folyóvíz alatt leöblíteni róla a rostokat, majd szétterítve megszárítani. Utána pedig a fantáziádra és az ízlésedre van bízva, hogy hogyan fűszerezed. Olajat, vagy olvasztott vajat keverj el különböző fűszerekkel. Ha édesre vágysz, akkor cukorral, fahéjjal szórd meg a magokat. Ha csípősre, akkor mehet egy kis csili, ha sósra, akkor mehet a fokhagyma, só, parmezán.  

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss