Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így járhatunk boltba a kijárási korlátozás alatt

default user icon
MME
A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást rendelnek el Magyarország egész területén március 28. és április 11. között. A korlátozás alatt csak kivételes esetben hagyhatják el az otthonukat az emberek. A 65 év felettiek csak bizonyos napszakban mehetnek vásárolni.

Orbán Viktor, miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy kijárási korlátozásokat rendel el a kormány. A korlátozás idején az otthonokat csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása miatt lehet majd elhagyni.

Vásárolni ki lehet menni, de egy új rendelet szerint napközben 9 és 12 óra között a 65. életévét betöltöttök idős emberek látogathatják az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat. Ebben az idősávban csak ők és a bolti eladók tartózkodhatnak az üzletekben.

A kormány célja ezzel az, hogy a koronavírus-járvány miatt az időseket és a fiatalokat elválasszák egymástól, hogy csökkenjen a kontaktusok száma. A koronavírus ugyanis különösen az idősekre veszélyes.

A rendelet megsértése szabálysértésnek minősül majd, ez ötezer forint feletti, akár 50 ezer forintos büntetéssel is sújtható.

 

DRÁGULTAK A ZÖLDSÉGEK A KORONAVÍRUS MIATT >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss