Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így győzheted le a nassolási vágyat

default user icon
MME
Azzal mindenki tisztában van, hogy a gyakori nassolás nem tesz jót sem az egészségének, sem a testalkatának. A mindent elsöprő édesség iránti vágy elkerüléséhez fogyassz olyan ételeket, melyek hosszan eltelítenek!

Burgonya

Azt tartják róla, hogy hizlal, pedig egy kifejezetten alacsony zsír- és kalóriatartalmú zöldségről van szó. Sok szénhidrát, fehérje, rostanyag, sőt C-vitamin és kálium is van benne. Az, hogy mennyire emeli meg a vércukorszintet, főleg az elkészítési módjától függ. Mindenképpen héjastul kell megfőzni, az olajban sült változatot pedig messziről kerüljük!  Magas káliumtartalmának köszönhetően hatékony vízhajtó, segíti a sejtekben lévő felesleges folyadék kiürülését, és egyúttal méregtelenít is. Fanny-tanács: A héjában főtt burgonyát 1-2 ek natúr joghurtos-zöldfűszeres dresszinggel tálaljuk.

Vörös húsok

Magas fehérjetartalmuknak köszönhetően igen laktatóak, emellett az egyik legfontosabb vas- és cinkforrásnak számítanak. A vörös húsok közül is keresd a zsírszegényebb fajtákat, és mindig minimális mennyiségű zsiradék felhasználásával készítsd el őket! Fogyókúrázóként egyáltalán nem ajánlott a panírozott, illetve a bő zsiradékban sült húsok fogyasztása! Fanny-tanács: Sovány darált hús paradicsomszósszal és maximum 60 g durumtésztával: ez a kombináció, meglátod, hosszú időre eltelít majd!

Teljes kiőrlésű kenyér

Fokozatosan emeli meg a vércukorszintet, ezáltal hosszú ideig tartó teltségérzetet okoz. Kalóriatartalmát tekintve a teljes kiőrlésű kenyér nem sokban különbözik a fehér lisztes verziótól, fogyasztása valójában a fenti ok miatt javasolt. Keress olyat, amiben nincsenek olajos magvak, mert azok jelentősen megnövelnék az energiatartalmát! Fanny-tanács: Finom reggeli a light margarinnal vékonyan megkent teljes kiőrlésű kenyér 1-2 szelet sovány szárnyassonkával és sok zöldséggel, például rukkolával és paradicsommal.

Sovány túró

Magas fehérjetartalmának hála hosszú időre eltelít majd. Krémes állaga szintén hozzájárul a jóllakottságérzet kialakulásához.  Nem csak az alakunk megőrzésében segít, hiszen a benne lévő kalcium támogatja a csontok egészségének megőrzését. Szendvicskrémekhez tökéletes, önmagában, egy kevés citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítve pedig csodás édesség. Fanny-tanács: Keverd össze néhány evőkanál zsírszegény túrót egy-két durvára tört dióval és feldarabolt naranccsal vagy grépfrúttal. A citrusfélékben lévő C-vitamin és a csonthéjasban található E-vitamin egyaránt elősegíti a zsírégetést.

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN  EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

ÍGY REGGELIZZ, HOGY LEOLVADJANAK RÓLAD A PLUSZ KILÓK 

FOGYJ A DÁNOK BOLDOGSÁGRECEPTJÉVEL! 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss