Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Le akarsz fogyni? Íme a tökéletes diétás napirend!

default user icon
MME
Ha sikerül összehangolnod a táplálkozásodat és szervezeted bioritmusát, elkerülheted a farkasétvágy jelentkezését. Órarenddel segítünk!
07.00–08.00
Ne hagyd ki a reggelit!

Az anyagcseréd teljes gőzzel dolgozik. Ahhoz, hogy lendületesen induljon a napod, szükséged van energiára: 1 tálka valódi müzli (nem a cukrozott gabonapehely!) némi friss idénygyümölccsel és natúr joghurttal hosszú ideig tartó telítettségérzetet biztosít.

ILYEN A TÖKÉLETES REGGELI! A DIETETIKUS TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 
10.00–11.00
Valami könnyűt...

Ha megéhezel, fogyassz valami könnyűt, például igyál meg 1 nagy pohár gyümölcslevet, és rágcsálj el mellé 2 db korpás kekszet. Figyelj oda arra is, hogy elég vizet igyál!

12.00–13.00
Párosíts!

A reggeliből nyert energia elfogyott, most már elkél az utánpótlás! Kombináld a fehérjét (pl. sovány hús, hal) szénhidráttal (pl. zöldségek, valamint barna rizs vagy teljes kiőrlésű tészta), a nehéz ételeket pedig kerüld, mert ezek komolyan megterhelik a gyomrot!

 

16.00
Szemezgess!

Amikor délután kedved támad egy kis édességhez, rágcsálj el pár szem mogyorót vagy mandulát. Az olajos magvak nem csak egészségesek, de az idegrendszer számára is hasznosak!

5 NYOMÓS ÉRV AMELLETT, HOGY MINDENNAP EGYÜNK OLAJOS MAGVAKAT! >>> 
17.00–18.00
Egy kis mozgás

A torna, súlyzós gyakorlatokkal kiegészítve, illetve a kardioedzés ilyenkor különösen hatásos. Nagyon fontos, hogy karbantartsd az izmaidat!

5 ÉTEL, AMIT EDZÉS ELŐTT SOHA NE EGYÉL >>> 
19.00
Vacsora okosan

Este állj ellent a nehéz, zsíros ételeknek, és lehetőleg kerüld a tésztát, a rizst, a burgonyát, a kenyeret. Ideális egy tartalmas zöldséges csirkeleves vagy némi fehérje (pl. hús, hal, kevés sajt) vegyes salátával kísérve.

22.00
Jó éjszakát!

A testnek elegendő időre van szüksége ahhoz, hogy regenerálódjon, ezért feküdj le időben, és aludj legalább 7-8 órát! Ha a vacsorád az említett alkotóelemeket tartalmazta, lefekvéskor már nem leszel éhes. Este már ne nassolj, és ne fogyassz alkoholt sem! 

MILYEN A TÖKÉLETES VACSORA? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
11 DIÉTÁS VACSORA, AMIBŐL AKÁR REPETÁZHATSZ IS >>> 
A 8 ÓRÁS DIÉTA - BÁRMIT EHETSZ, A LÉNYEG AZ IDŐZÍTÉS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss