Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Állandóan nassolnál? Segítünk leszokni!

Nemrég ettél, de megint falatoznál, lehetőleg egy kis csokit vagy sós kekszet? A farkaséhség elkerüléséhez adunk hasznos tanácsokat.
Praktikák stresszevőknek

Te is azok közé tartozol, akik evéssel, sőt, sokszor túlevéssel vezetik le a feszültséget?

Az első és legfontosabb dolog, hogy mindig aludj eleget, naponta legalább 7-8 órát.

Eddig az állandóan pörgő agyad miatt nehezen aludtál el, így inkább a tévé előtt csipegettél? Próbáld ki a különböző meditációs CD-ket: garantáltan nyugtató hatásúak!

Mozogj rendszeresen! A sportnál jobb stresszoldó módszer nem nagyon létezik. Menj ki a friss levegőre, és biciklizz, kocogj, túrázz, de már az is jó, ha minden este tempósan sétálsz fél órát.

Egy marék sós mogyoró most, aztán jöhet rá egy kis Túró Rudi? Mi lenne, ha ezek a finomságok egyszerűen nem lennének a kezed ügyében? Tervezd meg a napi és a heti étrendedet, és csak azokat az élelmiszereket szerezd be, amelyek rajta vannak a listán. A nassolnivalókról sem kell lemondanod, csak éppen nem mindegy, mit eszel!

Tanácsok habzsolóknak

Olyan nincs, hogy megállsz két szem chipsnél vagy 2 kocka csokinál: ha a kezed ügyébe kerül a zacskó, megeszed a teljes tartalmát, ha feltépted a papírját, akkor annak a csokinak már nincs túl sok hátra?

A nagy kiszerelésű termékek valóban olcsóbbak, ám számodra egyben a legveszélyesebbek is... Nem csak a mennyiség miatt, hanem mert ezek már lehetnek akkorák, hogy még raktározni is tudsz belőlük. Meg kell tanulnod, hogy a kisebb is elég! A gazdaságos csokis keksz helyett inkább válaszd a müzliszeletet, és ezután is tartsd be az „1-es szabályt”. Ennek lényege, hogy napi 1 alkalommal 1 kis mennyiségű nasi engedélyezett, például 1 db müzliszelet, 1 kis Túró Rudi vagy 1 gombóc fagylalt.

Ötletek hedonistáknak

Mindig az eszed, amihez épp kedved van, nem tiltasz meg magadnak semmit? A nagy mennyiségű hamburger, sült krumpli és kolbász tényleg elképesztően finom, ám igazi kalóriabomba!

Kísérletezz otthon! A fent említettek élelmiszereknek létezik egészségesebb változatuk is: a hamburgerhez például használj teljes kiőrlésű zsemlét, készítsd el magad a szárnyashús-alapú húspogácsát, sok zöld fűszerrel, és tegyél rá rengeteg zöldséget, salátát, paradicsomot, csemegeuborkát. Végül ízesítőnek csak mustárt használj!

Kedvenced a rántott hús, sült krumplival? Nos, ez mostantól megváltozik: egy nap, egy étkezésen belül vagy az egyiket, vagy a másikat eheted, a főszerepet pedig a zöldségeknek kell játszania!

Jelölj ki egy olyan napot a héten, amikor engedélyezed magadnak valamelyik kedvencedet, legyen szó akár egy jó hamburgerről, akár egy finom gíroszról. A többi napon viszont ügyelj a mértékre, és tartsd be az egészséges étrend szabályait!

5 DIÉTA-BAKI, AMIT ÉRDEMES ELKERÜLNÖD >>>
6+1 ELLENÁLLHATATLAN NASSOLNIVALÓ 300 KALÓRIA ALAT >>>
MInden, ami diéta, fogyókúra >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss