Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így fogynak a franciák, a japánok és az amerikaiak

Hogy maradnak karcsúak a francia hölgyek a bagett és a croissant országában, és mitől olyan vékonyak a japán nők? Lesd el a titkukat, és lendülj te is csúcsformába!

Franciaország

A francia hölgyek szépsége és karcsú alakja legendás. Pedig állítólag már a fogyókúra szó hallatán is hidegrázást kapnak... Akkor hát mi a titkuk? A francia nők mindenben az igényességre törekszenek, így van ez az étkezéssel is. Lehetőleg jó minőségű alapanyagokból készült fogásokat fogyasztanak, és minden étkezésnek megadják a módját...

Tipp: Utánozd őket, és egyél naponta legalább 6 alkalommal, de mindig csak kis adagokat! Az étkezéshez teremts nyugodt légkört, és falatozz minél lassabban, kiélvezve az ízeket.

Sajt és gyümölcs: nyerő páros

A franciák híresek finom sajtjaikról. Néhány szelet nem túl zsíros sajt egy kis almával és szőlővel igazán finom, laktató főfogás lehet! 2 dl minőségi vörösbort is elfogyaszthatsz mellé.

Japán

Nem csak sokáig élnek, de nádszálkarcsúk is! Ebben természetesen a genetika is szerepet játszik, de mindenekelőtt az életmódjuk az, ami hozzásegíti őket az egészséghez és a szépséghez.

Az étrendjük túlnyomó részben zöldségekből, rizsből és tengeri halakból áll. Utóbbiak rendkívül gazdagok a szervezet számára fontos omega-3 zsírsavakban.

Tipp: A japánok egészségének titka az ételek elkészítési módjában is rejlik. Ritkán sütnek bő zsírban vagy olajban, sokkal szívesebben párolnak, gőzölnek és grilleznek!

Egyesült Államok

Az USA-ban bizony sok a termetes hölgy, aki viszont ad magára, az nagyon odafigyel, és igazi egészségmániás! Számukra a sport valódi örömforrás – és egyben kihívás is, hogy napról napra jobb teljesítményt érjenek el.

Tipp: Mozogj minél többet, de fontos, hogy olyan sportágat válassz, amit szeretsz!

A fogyókúra terén a legtöbben a szénhidrátszegény módszerekre esküsznek, ezért aratott akkora sikert dr. Atkins diétája, amely majdnem teljesen száműzi a szénhidrátokat az étrendből.

Tipp: A szénhidrát ugyanolyan fontos eleme a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, mint mondjuk a fehérje, tehát bátran fogyaszthatod a fogyókúra alatt is. A lényeg a minőség – de főleg a mennyiség! A titok: keresd a teljes kiőrlésű termékeket, és ügyelj az adagolásra.

Milyen a diétás hamburger?

Az amerikaiak „nemzeti eledelének” alakkímélő változatához válassz teljes kiőrlésű zsemlét, sovány szárnyashúsból készült húspogácsát, paradicsomot, kígyóuborkát és jégsalátát, ketchup helyett pedig sűrített paradicsomot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss