Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így fogyj le! Próbáld ki a 24 órás smoothie-diétát

default user icon
MME
Amikor hirtelen ráébredünk, hogy az utóbbi időben szinte csak pizzán, kakaós csigán, automatából vásárolt szendvicsen éltünk, általában jön a fogadkozás: holnaptól indul a kemény diéta! De biztos, hogy ez a legjobb megoldás?

A munkahelyeden ki sem látsz a munkából, aztán rohansz a gyerekért az oviba vagy az iskolába, majd miután hazaérsz, egy rövid szusszanás után kezdődik a második műszak? A nagy kapkodásban érthető, ha nem tudsz odafigyelni a helyes táplálkozásra, és emiatt felszalad rád néhány pluszkiló...

Regenerálódj egy nap alatt!

Ne ess abba a hibába, hogy a gyomrodat megterhelő napok után rögtön éheztetni kezded magad a lehető legdrasztikusabb diétával! A hirtelen váltástól ugyanis az anyagcseréd sokkot kap, és közel sem úgy fog reagálni, mint szeretnéd. A nem várt ételmegvonástól az emésztés lelassul, az izomszövet elkezd leépülni, emiatt aztán a zsírégetés is csigatempóra kapcsol. Nem csoda, ha végül teljesen elveszíted a kontrollt a súlyod felett… Biztosnak kell lenned abban, hogy a leadott kilókkal a zsírnak mondasz búcsút, és nem az izmoknak! Ehhez ajánlunk most egy 24 órás villámdiétát. Ez a frissítő étrend feltölti a szervezetedet fehérjével és tápanyagokkal, melyek az izmokat táplálva beindítják a zsírégetést. Ehhez pedig nem kell mást tenned, csak smoothie-kat innod.

Mik a szabályok?

Először is döntsd el, hogy a hét melyik napján tudod zökkenőmentesen beiktatni a diétát az életedben, majd vedd meg a hozzávalókat. A fokozatosság elvét szem előtt tartva a 24 órás smoothie-diéta előtti négy-öt napban próbáld csökkenteni a nehéz, zsíros és finomított cukrot tartlamazó ételek mennyiségét. Bármennyire szuper is ez a villámfogyókúra, a szervezetet nem szabad hirtelen túlterhelni! A diéta napján tilos a kávé, a tea, az alkohol vagy bármilyen rágcsálnivaló fogyasztása, kizárólag az előírt 3 smoothie-t és 2 liter vizet ihatsz meg. Az alábbi étrend felkészít a nagy napra, turmixreceptjeink pedig ötleteket adnak az egyszerű és hatékony diéta sikeres megvalósításához. Neked csak ki kell választanod, hogy melyik italt szeretnéd reggelire, ebédre és vacsorára elfogyasztani.

A 24 órás smoothie-diéta előtti időszakban illessz be az étrendedbe...

...legalább napi 5 adag zöldségfélét, de kerülje a burgonyát és az egyéb, keményítőt tartalmazó fajtákat.
...napi 3 adag gyümölcsöt.
...2 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret, vagy 2 ek barna rizst, vagy 2 ek teljes kiőrlésű tésztát vagy 2 ek zabpelyhet naponta.
...200 ml félzsíros tejet vagy alacsony zsírtartalmú joghurtot, 150 g kemény sajtot vagy 200 g túrót naponta kétszer.
...a megfelelő fehérjebevitel érdekében 300 g csirkét, 200 g halat vagy 1 db tojást naponta kétszer, de nincs tiltólistán a sovány vörös hús sem. Ebből azonban csak legfeljebb heti két alkalommal ehetsz 150 g-nyit.

Smoothie-receptek

Elkészítésük rendkívül egyszerű: tedd az összetevőket a turmixgépbe vagy a smoothie-készítőbe, és pürésítsd körülbelül 30 másodperc alatt.

Görög öröm
200 g natúr görög joghurt
½ db kígyóuborka
1 db répa
1 db kivi
2 marék bébispenót

Reggeli turbó
30 g fehérjepor
1 db banán
1 marék sózatlan mandula
2 ek előre elkészített zabkása
200 ml zsírszegény tej
1 marék mazsola

Mediterrán varázslat
30 g fehérjepor
½ db avokádó
2 db nagyobb paradicsom
1 db kicsumázott kaliforniai paprika
1 marék bazsalikomlevél
néhány jégkocka

Kék bársony
200 g alacsony zsírtartalmú natúr görög joghurt
2 marék áfonya
2 db szilva
1 db banán
1 marék spenótlevél
néhány jégkocka

Cool summer
½ db kígyóuborka
1 db szárzeller
½ db avokádó
30 g fehérjepor
1 marék friss petrezselyemzöld
néhány jégkocka

Erdei boldogság
1 db meghámozott kivi
200 g alacsony zsírtartalmú natúr görög joghurt
2 marék eper
2 marék málna
2 ek előre elkészített zabkása
néhány jégkocka

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

ÍGY SZÁMOLJ LE A ROSSZ SZOKÁSOKKAL, ÉS RÖGTÖN ELTŰNNEK A FELESLEGES KILÓK!>>> 

KÜZDD LE A SRESSZT, KÜZDD LE A KILÓKAT - ÍGY LEHETSZ KÍVÜL-BELÜL A TOPON!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss