Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Igazi csokoládés profiterol (eredeti olasz recept alapján)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Igazi csokoládés profiterol (eredeti olasz recept alapján)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 936
  • Elküldve: 405

Hozzávalók 6 személyre:

  • 12,5 dkg víz
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 3 dkg mogyoró
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 pohár tej
  • 2 evőkanál reszelt csokoládé
  • 1 púpozott kiskanál ételkeményítő
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:


Égetett tészta (125 g víz, 50 g vaj, 75 g liszt, 2 tojás, egy csipet só): A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba helyezzük, és felmelegítjük. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá egy marék lisztet fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Hagyjuk még főni 2-3 percig folyamatos keverés mellett, és amikor olyan halk hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre (márványlapra). Amikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával.
Keverjük tovább erőteljesen a fakanállal a tésztát egészen addig, amíg szép buborékos lesz, és lassan szakadozni kezd.
Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 250 fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek lesznek. Ha kihűltek, legegyszerűbben fecskendővel tölthetjük meg őket a főzött krémmel.

Főzött krém (1 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tej): Helyezzük egy lábasba a cukrot és a tojássárgáját, és keverjük el fakanállal, majd adjuk hozzá a lisztet. Melegítsük fel a tejet, és amikor már majdnem forr, egy kis habverővel keverve adjuk kis adagokban a tojáshoz, a liszthez és a cukorhoz. Amikor az összes tejet hozzáadtuk, tegyük fel a lábast a tűzhelyre, és keverjük folyamatosan egy fakanállal. A krém fokozatosan sűrűsödni fog. Továbbra is folyamatosan keverve, forrás után főzzük a krémet még 5 percig, hogy elveszítse a liszt ízt. Levéve a tűzhelyről, időnként megkeverve hűtsük ki, hogy ne képződjön ráncos réteg a tetején.

Csokoládémáz: Reszeljünk le néhány evőkanál csokoládét, és olvasszuk fel néhány csepp tejjel elkeverve. Tegyünk egy lábasba 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot és 1 púpozott evőkanál keményítőt, majd oldjunk fel benne apránként 1 pohár forró tejet. Helyezzük az edényt a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett sűrítsük be a krémet, majdnem teljes forralásig, de ne hagyjuk teljesen felforrni. Ízesítsük egy csipet vaníliával, adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, öntsük át az egész krémet egy kerámiatálba, és hagyjuk kihűlni. Majd helyezzük be egy kis időre a mélyhűtőbe, hogy minél jobban kihűljön. A csokoládékrémnek nem kell nagyon sűrűnek lennie. Amennyiben szükséges, higíthatjuk egy kis tejjel. A hideg csokis krémmel öntözzük meg a főzött krémmel időközben megtöltött golyócskákat.

Megjegyzés:

Nem egyszerű, de miután hasztalanul kerestem a magyar weboldalakon az *igazi* olasz profiterol után, végül az olasz nyelvű szakácskönyvemhez folyamodtam, ahol rátaláltam. :-) Ízben ez hasonlít legjobban a magyarországi kávézókban is kínált profiterolhoz. Nagyon finom!!

A receptet Siccike, a fotót Lyl465 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 23 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 23. lizitta
    2013. január 22. (kedd) 10:18
    Sziasztok! Nagyon jó a recept, én is változtattam egy pár dolgot, de szerintem ez ízlés kérdése. A házilag elkészített fánkocskák a legjobbak, de bioboltban ráakadtam isteni kész fánkra, ami teljes kiőrlésű lisztből készült, én azt használom ehhez a recepthez. A töltéshez használt krémből én is eleve dupla adagot készítek, a csokiöntetet pedig felturbózom házi tejszínhabbal, ezáltal olyan szuper krémes állagot kapunk, amely aztán tényleg hasonlít a Rómában felszolgált profiterolhoz. Köszönjük a receptet!!!!!!!!
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chilis bab egyszerűen Chilis bab egyszerűen
Házi bukta baracklekvárra Házi bukta baracklekvárra
Lángostésztába bújt csirkemell Lángostésztába bújt csirkemell
Tejszínes-citromkrémes piskótatekercs Tejszínes-citromkrémes piskótatekercs
Sárgabarackkal töltött gombóc Sárgabarackkal töltött gombóc
Rántott, fokhagymás tarja Rántott, fokhagymás tarja
Hentestokány felturbózva Hentestokány felturbózva
Mazsolás-sörös csirke Mazsolás-sörös csirke
Pikáns, csípős sertésfalatok Pikáns, csípős sertésfalatok
Gyümölcsös omlett Gyümölcsös omlett
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125335_110tortilla.jpg Spenótos quesadilla: észbontóan guszta vacsora 25 perc alatt!

Bármilyen lepényformából elkészíthető ez az étel. Legyen szó palacsintáról vagy akár tortilláról.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125350_hazi_bonbon_.jpg A legegyszerűbb házi bonbon 5 perc alatt!

A csokit magában is imádjuk, de a belőle készülő bonbon igazi csemegének számít! Főleg akkor, ha nem a boltit vesszük, hanem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125348_glutenmentes_110.jpg Gluténmentes élet: tudnivalók és tippek lisztérzékenyeknek

Coeliakia vagy gluténszenzitív enteropathia – orvosi szakszóval így hívják a lisztérzékenységet. Összegyűjtöttük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125344_karcsun_110.jpg Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene!

Ahogyan múlnak az évek, egyre nő a súlyod is? Tippjeinek segítségével meggátolhatod a hízást!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125334_alma_110.jpg Szép bőrre, hajra és körömre vágysz? Ezeket kell enned!

A zöldségek és a gyümölcsök természetes módon segítik bőrünket és hajunkat a megújulásban. Hogy miben rejlik az erejük? Íme!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125331_fesztival_ok_110.jpg Minikonyha a sátorban - hasznos ötletek fesztiválozóknak, kempingezőknek

Javában tombol a nyár, aki teheti kempingezik, fesztiválozik, nyaral. A legtöbb kempingező, főleg a sátorlakók számára azonban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125325_gyerek_zoldseg_110.jpg 5 szuper tipp, hogy rávegyük a gyereket a zöldségevésre

A zöldségekkel az a baj, hogy meg kell rágni őket, és az ízük is kevésbé édes, ami a mai „cukros-omlós” világban nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125321_tisztitokura_.jpg Tisztítónapok egyszerűen - egytől az ötnapos kúráig

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept