Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Igazi csokoládés profiterol (eredeti olasz recept alapján)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Igazi csokoládés profiterol (eredeti olasz recept alapján)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 932
  • Elküldve: 402

Hozzávalók 6 személyre:

  • 12,5 dkg víz
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 3 dkg mogyoró
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 pohár tej
  • 2 evőkanál reszelt csokoládé
  • 1 púpozott kiskanál ételkeményítő
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:


Égetett tészta (125 g víz, 50 g vaj, 75 g liszt, 2 tojás, egy csipet só): A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba helyezzük, és felmelegítjük. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá egy marék lisztet fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Hagyjuk még főni 2-3 percig folyamatos keverés mellett, és amikor olyan halk hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre (márványlapra). Amikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával.
Keverjük tovább erőteljesen a fakanállal a tésztát egészen addig, amíg szép buborékos lesz, és lassan szakadozni kezd.
Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 250 fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek lesznek. Ha kihűltek, legegyszerűbben fecskendővel tölthetjük meg őket a főzött krémmel.

Főzött krém (1 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tej): Helyezzük egy lábasba a cukrot és a tojássárgáját, és keverjük el fakanállal, majd adjuk hozzá a lisztet. Melegítsük fel a tejet, és amikor már majdnem forr, egy kis habverővel keverve adjuk kis adagokban a tojáshoz, a liszthez és a cukorhoz. Amikor az összes tejet hozzáadtuk, tegyük fel a lábast a tűzhelyre, és keverjük folyamatosan egy fakanállal. A krém fokozatosan sűrűsödni fog. Továbbra is folyamatosan keverve, forrás után főzzük a krémet még 5 percig, hogy elveszítse a liszt ízt. Levéve a tűzhelyről, időnként megkeverve hűtsük ki, hogy ne képződjön ráncos réteg a tetején.

Csokoládémáz: Reszeljünk le néhány evőkanál csokoládét, és olvasszuk fel néhány csepp tejjel elkeverve. Tegyünk egy lábasba 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot és 1 púpozott evőkanál keményítőt, majd oldjunk fel benne apránként 1 pohár forró tejet. Helyezzük az edényt a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett sűrítsük be a krémet, majdnem teljes forralásig, de ne hagyjuk teljesen felforrni. Ízesítsük egy csipet vaníliával, adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, öntsük át az egész krémet egy kerámiatálba, és hagyjuk kihűlni. Majd helyezzük be egy kis időre a mélyhűtőbe, hogy minél jobban kihűljön. A csokoládékrémnek nem kell nagyon sűrűnek lennie. Amennyiben szükséges, higíthatjuk egy kis tejjel. A hideg csokis krémmel öntözzük meg a főzött krémmel időközben megtöltött golyócskákat.

Megjegyzés:

Nem egyszerű, de miután hasztalanul kerestem a magyar weboldalakon az *igazi* olasz profiterol után, végül az olasz nyelvű szakácskönyvemhez folyamodtam, ahol rátaláltam. :-) Ízben ez hasonlít legjobban a magyarországi kávézókban is kínált profiterolhoz. Nagyon finom!!

A receptet Siccike, a fotót Lyl465 küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 23 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 23. lizitta
    2013. január 22. (kedd) 10:18
    Sziasztok! Nagyon jó a recept, én is változtattam egy pár dolgot, de szerintem ez ízlés kérdése. A házilag elkészített fánkocskák a legjobbak, de bioboltban ráakadtam isteni kész fánkra, ami teljes kiőrlésű lisztből készült, én azt használom ehhez a recepthez. A töltéshez használt krémből én is eleve dupla adagot készítek, a csokiöntetet pedig felturbózom házi tejszínhabbal, ezáltal olyan szuper krémes állagot kapunk, amely aztán tényleg hasonlít a Rómában felszolgált profiterolhoz. Köszönjük a receptet!!!!!!!!
Receptválogatás
Tartalmas téli egytálételek
Télen kell a kalória, és jólesik a meleg is, amíg a finom egytálétel készül... Káposztával, almával, babbal, füstölt hússal... Hmmm...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Serpenyős gyros pitában Serpenyős gyros pitában
Húsleves kacsafarhátból Húsleves kacsafarhátból
Kacsás kása Kacsás kása
Camembert sajtos melegszendvics almával és dióval Camembert sajtos melegszendvics almával és dióval
Fokhagymás rántott csirke párolt rizzsel Fokhagymás rántott csirke párolt rizzsel
Mini hot dog Mini hot dog
Édes-savanyú kínai csirke II. Édes-savanyú kínai csirke II.
Muszaka (görög rakott padlizsán) Muszaka (görög rakott padlizsán)
Majonéz házilag Majonéz házilag
Fehérboros libacomb karamellizált gyümölcsökkel Fehérboros libacomb karamellizált gyümölcsökkel
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123551_superbowl-110.jpg 10 szuper amerikai recept a Super Bowl 2015-re

Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123549_spagetti-110.jpg Elsősegély a kamrából: a tészta

Mindannyian jól ismerjük azt a hó végi állapotot, amikor a családi költségvetés már a végét járja, és a kosztpénzből sem igazán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123519_peksutemeny-110.jpg Finomságok a házi pékségből

Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123532_tchibo-110.jpg 4 tipp egy profitól, hogyan egyen több zöldséget a családunk

A paleolit táplálkozás ma már senkit sem hagy hidegen – és ez így van jól. Kinek a vegetáriánus étrend, kinek a paleo,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123497_low-carb-110.jpg Low carb, a szénhidrátszegény diéta

A csökkentett szénhidrátbevitelen alapuló diéta vagy életmód látványos és biztos fogyást ígér, viszonylag egyszerűen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117269_egyensuly-teszta-110.jpg Egyensúlytészta, az alapsütemény

Uzsonnák és piknikek megbízható desszertje, kezdő háziasszonyok biztos piskótája, jó süteményalap, ám magában is remek édesség az…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept