A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral. A közepébe egy kisebb mélyedést fúrunk, és beleöntjük a felolvasztott vajat. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
A tejben robotgéppel elkeverjük a tojásokat, és folyamatos keverés közben hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz.
Régi típusú (nem teflon) palacsintasütőben olaj nélkül, lassú tűzön kisütjük a palacsintákat a szokásos módon mindkét oldalukon.
Csokikrémmel vagy juharsziruppal megöntözve fogyasztjuk.
A palacsintasütőt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert 1 centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni. Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére, és juharsziruppal öntik le, én az itt talált kedvenc csokikrémemet szoktam kettő közé kenni.
- MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!