Igazi amerikai palacsinta

default user icon
50 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg sima liszt
  • 2 csomag sütőpor (24 g)
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 6 dl zsíros tej
  • 2 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverem, amíg csomómentes lesz. Régi típusú (nem teflon) palacsintasütőben sütöm, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni.

Megjegyzés

Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére és juharsziruppal öntik le, én az itt talált kedvenc csokikrémemet szoktam kettő közé kenni. http://www.mindmegette.hu/index.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Emese 3 évvel ezelőtt
Finom, de nekem sok volt a 2 csomag sütőpor, 1, vagy 1,5 is bőven elég, nekem konkrétan sütőporíze lett a palacsintáknak.
Márkó Szilvia 3 évvel ezelőtt
Ma megcsinálom meglátom hogy sikerül. Szerintem jó hogy valaki a rossz véleményeket is leírja,abból tanulhatnak mások is.
kovács józsefné 4 évvel ezelőtt
szia!Gondolom azért van 2x a vaj mert egy a tésztába,egy pedig rá,mikor eszed/M/
buboska 4 évvel ezelőtt
sziasztok:) miért van 2x a 10dkg vaj?
Csejtei Dóra 4 évvel ezelőtt
Kedvenc amerikai pali receptem. Nagyon finom, egyszerű elkészíteni, nem ég le és a tésztát eltehetem hűtőben másnapra is.
csíra 4 évvel ezelőtt
Újrasütöttem, de ezúttal 6 evőkanál cukrot tettem bele, valamint csak alig másfél csomag sütőport. A vajat egyszerű kocka margarinnal is bátran lehet helyettesíteni. Na így már jobb lett.
csíra 4 évvel ezelőtt
Nekem jobban bejön a klasszikus \"magyar\" palacsinta, ez az amerikai túl ízetlen volt, és soknak találtam a sütőport. Próbának jó volt, de nem lesz rendszeresen az étlapunkon.
Kakuk Móni 5 évvel ezelőtt
Nálam is alaprecept lett, szeretem meglepni vele a családot vasárnap reggel! Nálunk valaki baracklekvárral, valaki csokipudinggal eszi... nagyon laktató!
Simon Tibor 5 évvel ezelőtt
Szia muanett! Hány fokon sütöd a hot-pan-ben?
M. Anett 5 évvel ezelőtt
szerintem is jó recept! garadi bejegyzésén meglepődtem, én ma reggel a recept szerinti mennyiségből sütöttem talán 2o db-ot, de \"hot pan\"-ben, amiben egyszerre 4 is sülhet (és nem kell semmilyen zsiradék!), és pikk-pakk megvoltam vele. Sztem a hozzávalók előkészítésétől az utolsó elfogyasztásáig nem telt el 3o-4o percnél több!

Hasonló Receptek

Magazin