A bonbon készítése: a csokoládét temperáljuk, 40-45 fokra melegítjük, majd 31-32 fokra visszahűtjük. A fehércsokit temepráljuk, 40-45 fokra melegítjük, majd 29-30 fokig hűtjük. A formákat kiöntjük a csokival, a felesleget lehúzzuk spatulával, és betesszük hűlni egy rövid időre. Éppen csak annyira, hogy egy vékony réteg képződjön a formán. Kivesszük és kiöntjük a felesleget, majd visszatesszük a hűtőbe. A formákat is díszítjük már, vagyis feloldott selyemporral átkenjük, átfestjük, átfröcsköljük 3 különböző festékkel. Közben elkészítjük a tölteléket.
Bazsalikomos-lime-os töltelék: a csokit és a tejszínt összemelegítjük a bazsalikomlevéllel együtt. Átkeverjük, kicsit megtörve a bazsalikom leveleit, majd leszűrjük. Sóval, borssal és az egyik lime levével ízesítjük. A másik 2 lime levét kifacsarjuk, ízesítjük cukorral és behúzzuk agaragarral.
Körtés-gyömbéres töltelék: A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, felaprítjuk. A gyömbért szintén. Feltesszük forrni az összes többi hozzávalóval - kivétel az alkohol, abból először csak a felét tesszük bele. Ha besűrűsödött, akkor beleöntjük a maradék pálinkát.
Sós karamellás-mogyorós töltelék: A cukrot elkezdjük karamellizálni. Ha szép, közepes arany színe van, levesszük a tűzről és beletesszük a tejszínt, elkeverjük, majd a vajat is hozzáadjuk. Átkeverjük, és mehet bele a só is. Félretesszük.
Mogyorós praliné: A mogyorót átpirítjuk 150 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben a cukorból, vízből karamellt készítünk. A mogyoróra öntjük a karamellt, kihűtjük és egy részét aprítóban krémmé őröljük, egy részét pedig meghagyjuk darabosra.
Összeállítás: A hosszúkás bonbon tölteléke a bazsalikomos töltelék. A hüvelyeket megtöltjük a bazsalikomos töltelékkel, hűtjük.
Díszítés: Kivi színű selyempor - a körtés. A hüvelyeket megtöltjük a körtés töltelékkel és hűtjük.
Arany selyemporos - a félgömb alakú, a mogyorós, karamellás. A hüvelyeket rétegezzük. Először a sós karamella kerül bele, erre a rétegre egy rész praliné krém, és megszórjuk a darabos krokanttal. Hűtjük.
Rózsaarany selyemporos - ovális.
Ha minden bonbon kihűlt, akkor megkapják a fedő, záró részt a csokoládéból. Ha kell, a csokoládét újramelegítjük. Rátöltjük a csokit a bonbonok tetejére, a felesleget lehúzzuk, és készre hűtjük.
Tálalásnál hosszú lapos tányérokra sorba rendezzük a bonbonokat. Mindegyik tányérra hagyunk egy kis díszítést a töltelékekből, hogy jelezzük, mi található belül.