Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss Violetta bonbonjai

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A bonbonokhoz:
  • 50 dkg étcsokoládé (50 %-os)
  • 10 dkg fehércsoki
  • A bazsalikomos-lime-os töltelékhez:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 0,3 dl tejszín
  • 7-8 szál bazsalikom
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 3 db lime
  • cukor (ízlés szerint)
  • 5 g agaragar
  • A körtés-gyömbéres töltelékhez:
  • 1 db érett körte
  • 1 dkg gyömbér
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db lime (leve és reszelt héja)
  • 3 g agaragar
  • 3 szem kardamom
  • 25 ml Vilmos körte pálinka
  • A sós karamellás-mogyorós töltelékhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1/2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg tengeri só (lehetőleg pehely)
  • A mogyorós pralinéhez:
  • 10 dkg török mogyoró
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1/2 dl víz
  • A záró csokiréteghez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 0,3 dl tejszín
  • arany selyempor
  • kivi zöld selyempor
  • rózsa arany selyempor

Elkészítés

  1. A bonbon készítése: a csokoládét temperáljuk, 40-45 fokra melegítjük, majd 31-32 fokra visszahűtjük. A fehércsokit temepráljuk, 40-45 fokra melegítjük, majd 29-30 fokig hűtjük. A formákat kiöntjük a csokival, a felesleget lehúzzuk spatulával, és betesszük hűlni egy rövid időre. Éppen csak annyira, hogy egy vékony réteg képződjön a formán. Kivesszük és kiöntjük a felesleget, majd visszatesszük a hűtőbe. A formákat is díszítjük már, vagyis feloldott selyemporral átkenjük, átfestjük, átfröcsköljük 3 különböző festékkel. Közben elkészítjük a tölteléket.
  2. Bazsalikomos-lime-os töltelék: a csokit és a tejszínt összemelegítjük a bazsalikomlevéllel együtt. Átkeverjük, kicsit megtörve a bazsalikom leveleit, majd leszűrjük. Sóval, borssal és az egyik lime levével ízesítjük. A másik 2 lime levét kifacsarjuk, ízesítjük cukorral és behúzzuk agaragarral.
  3. Körtés-gyömbéres töltelék: A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, felaprítjuk. A gyömbért szintén. Feltesszük forrni az összes többi hozzávalóval -  kivétel az alkohol, abból először csak a felét tesszük bele. Ha besűrűsödött, akkor beleöntjük a maradék pálinkát.
  4. Sós karamellás-mogyorós töltelék: A cukrot elkezdjük karamellizálni. Ha szép, közepes arany színe van, levesszük a tűzről és beletesszük a tejszínt, elkeverjük, majd a vajat is hozzáadjuk. Átkeverjük, és mehet bele a só is. Félretesszük.
  5. Mogyorós praliné: A mogyorót átpirítjuk 150 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben a cukorból, vízből karamellt készítünk. A mogyoróra öntjük a karamellt, kihűtjük és egy részét aprítóban krémmé őröljük, egy részét pedig meghagyjuk darabosra.
  6. Összeállítás: A hosszúkás bonbon tölteléke a bazsalikomos töltelék. A hüvelyeket megtöltjük a bazsalikomos töltelékkel, hűtjük.
  7. Díszítés: Kivi színű selyempor - a körtés. A hüvelyeket megtöltjük a körtés töltelékkel és hűtjük.
  8. Arany selyemporos - a félgömb alakú, a mogyorós, karamellás. A hüvelyeket rétegezzük. Először a sós karamella kerül bele, erre a rétegre egy rész praliné krém, és megszórjuk a darabos krokanttal. Hűtjük.
  9. Rózsaarany selyemporos - ovális.
  10. Ha minden bonbon kihűlt, akkor megkapják a fedő, záró részt a csokoládéból. Ha kell, a csokoládét újramelegítjük. Rátöltjük a csokit a bonbonok tetejére, a felesleget lehúzzuk, és készre hűtjük.
  11. Tálalásnál hosszú lapos tányérokra sorba rendezzük a bonbonokat. Mindegyik tányérra hagyunk egy kis díszítést a töltelékekből, hogy jelezzük, mi található belül.

IDE SÜSS ÁKOS KATICABOGÁR MESE TORTÁJA>>> 

IDE SÜSS ÁKOS MINI TARTE-JA>>> 

IDE SÜSS VIOLETTA EXTRA TARTJAI>>> 

Megjegyzés

Amire még szükséged lesz:
- polikarbonát forma: ovális, hegyes csúcsos, félgömb
- spatula
- maghőmérő
- ecset
- lapos és legyező ecsetek
- márványlap - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss