Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide Süss! Szandi serrano sonkás és camambertes pogácsái

MME MME
120 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 kg búzaliszt (BL55)
  • 1 kg tehéntúró (félzsíros)
  • 1 kg vaj (lehetőleg ne hideg)
  • 4 db tojássárgája
  • 60 g élesztő (friss)
  • 40 g só
  • 2 csomag sütőpor
  • A serrano sonkás pogácsához:
  • 1/2 kg eper (friss)
  • 20 dkg rukkola (friss)
  • 25 dkg serrano sonka
  • A camambertes pogácsához:
  • 30 dkg vörös áfonya (aszalt)
  • 10 dkg dióbél
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg camambert
  • A kenéshez:
  • 2 db tojás
  • 10 g fekete bors
  • 10 g só (nagy szemű)

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az tészta összetevőit alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan lekenjük tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztát elforgatjuk 90 fokkal, majd megismételjük a 2. pontban foglaltakat. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. Ismét megkenjük tojással, sózzuk, borsozzuk. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig sütjük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

MANGÓKRÉMES ÉS KARAMELLIZÁLT FEHÉRCSOKIS TARTE>>> 

BLAHA LUJZA SZELET IDE SÜSS! MARIANNTÓL>>> 

IDE SÜSS! ANITA AMERIKAI FÁNKJAI>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss